PočetnaNovostiZbog gradnje novog kolodvora, od 30.studenoga zatvara se parkiralište HŽ Žabica

Zbog gradnje novog kolodvora, od 30.studenoga zatvara se parkiralište HŽ Žabica

Obavještavamo javnost kako zbog početka gradnje kompleksa Zapadna Žabica, od 30.11.2023.godine od 24:00 sata više neće biti moguće korištenje parkirališta HŽ Žabica.

Slijedom navedenoga, lokacija se trajno zatvara, te molimo korisnike da 01.12.2023. godine  za parkiranje koriste  ostala parkirališta kojima upravlja Rijeka plus d.o.o. O temi gradnje kompleksa, na današnjoj su konferenciji za medije govoriili gradonačelnik Marko Filipović, u ime investitora Ibrica Zulfikarpašić, direktor Rijeka plusa Željko Smojver te pročelnica Upravnog odjela za urbanizam, prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Rijeke Ljiljana Buljan.

Radovi na izgradnji kompleksa Zapadne Žabice počinju u subotu 2. prosinca, a u početku će se rušiti postojeći objekti na toj lokaciji. Investicija od gotovo 70 milijuna eura podrazumijeva 800 parkirnih mjesta, autobusni kolodvor sa 14 perona i gotovo 8000 kvadratnih metara predviđenog za komercijalni sadržaj, istaknuo je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, od čega će 150 parkirnih mjesta biti predviđeno za stanare.