PočetnaParkiranjePremještanje i blokiranje vozila

Premještanje i blokiranje vozila

Specijalizirano vozilo “pauk”

Specijalizirano vozilo “pauk” premješta nepropisno parkirana ili zaustavljena vozila, a sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Specijalizirano vozilo “pauk” premješta nepropisno parkirana ili zaustavljena vozila, isključivo na nalog/naredbu Prometnog redarstva ili prometne policije. Građani koji žele prijaviti nepropisno parkirano ili zaustavljeno vozilo, mogu to učiniti pozivom na 0800 5101. Prometni redar će izaći na lokaciju, te utvrdi li da postoji zakonska osnova za premještanje, pozvati će specijalno vozilo “pauk”. 

Premještena nepropisno parkirana vozila nalaze se na deponiju Brajdica, ispod “istočnog” izlaza, iza skladišta Brodokomerca. Do odlagališta možete stići iz Ulice A. K. Miošića.

Broj telefona odlagališta je 051/377 340

Radno vrijeme „pauka“ je radnim danom od 06:30 do 21:00 sati, subotom od 06:30 do 14:00 sati.

Nedjeljom ne radi.

Za izdavanje vozila nakon radnog vremena, molimo nazovite broj:

  • 091 16 75 703
  • 051 358 555

Cijene usluge i način plaćanja

Plaćanje se vrši:

  • gotovinom,
  • Maestro, MasterCard, Diners i Visa karticama

Korisnik koji nije vlasnik vozila obavezan prije preuzimanja vozila na deponiju, platiti iznos. Isključivo vlasnik vozila može zatražiti plaćanje s odgodom, pri čemu će mu biti ispostavljen račun. Plaćanje premještanja vozila moguće je na deponiju. Plaćanje je moguće i na blagajni Jelačićev trg 3 (pokušaj premještanja i premještanje vozila), po cjeniku:

  • 66,50 eura iznosi premještanje nepropisno parkiranog vozila,
  • 33,50 eura je cijena pokušaja premještanja vozila,
  • 7,00 eura je dnevna cijena deponiranja vozila na odlagalištu

Naprave za blokiranje motornih vozila (tzv. “lisice”) postavljaju se na zahtjev Komunalnog redarstva pri Odjelu gradske uprave za komunalni sustav, sukladno Odluci o visini troškova blokiranja i deblokiranja vozila kojom je visina troška blokade i deblokade vozila 86,27 eura.

Uplatnice za premještanje ili pokušaj premještanje vozila, mogu se platiti kao i sve uplatnice: putem pošte, komercijalnih banaka, FINA-e ili internet bankarstvom, te na blagajni Jelačićev trg 3. Iznosi se mogu platiti i karticama DINERS, MASTERCARD ili VISA.

Reklamacije

Reklamacije po osnovi premještanja i blokade vozila mogu se uputiti isključivo pismeno i to:

  • poštom na adresu Blaža Polića 2/III, Rijeka 51000
  • na e-mail adresu: info@rijeka-plus.hr