PočetnaParkiranjePremještanje i blokiranje vozila

Premještanje i blokiranje vozila

Specijalizirano vozilo “pauk”

Specijalizirano vozilo “pauk” premješta nepropisno parkirana ili zaustavljena vozila, a sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Specijalizirano vozilo “pauk” premješta nepropisno parkirana ili zaustavljena vozila, isključivo na nalog/naredbu Prometnog redarstva ili prometne policije. Građani koji žele prijaviti nepropisno parkirano ili zaustavljeno vozilo, mogu to učiniti pozivom na 0800 5101. Prometni redar će izaći na lokaciju, te utvrdi li da postoji zakonska osnova za premještanje, pozvati će specijalno vozilo “pauk”. 

Premještena nepropisno parkirana vozila nalaze se na deponiju Brajdica, ispod “istočnog” izlaza, iza skladišta Brodokomerca. Do odlagališta možete stići iz Ulice A. K. Miošića.

Broj telefona odlagališta je 051/377 340

Radno vrijeme „pauka“ je radnim danom od 06:30 do 21:00 sati, subotom od 06:30 do 14:00 sati.

Nedjeljom ne radi.

Za izdavanje vozila nakon radnog vremena, molimo nazovite broj:

  • 091 1675351
  • 051 358 555

Cijene usluge i način plaćanja

Plaćanje se vrši:

  • gotovinom,
  • Maestro, MasterCard, Diners i Visa karticama

Korisnik je obavezan prije preuzimanja vozila na deponiju, platiti iznos ili zatražiti plaćanje s odgodom. Plaćanje premještanja vozila moguće je na deponiju. Plaćanje je moguće i na blagajni Jelačićev trg 3 (pokušaj premještanja i premještanje vozila), po cjeniku:

  • 500,00 kn iznosi premještanje nepropisno parkiranog vozila,
  • 250,00 kn je cijena pokušaja premještanja vozila,
  • 50,00 kn je dnevna cijena deponiranja vozila na odlagalištu

Naprave za blokiranje motornih vozila (tzv. “lisice”) postavljaju se na zahtjev Komunalnog redarstva pri Odjelu gradske uprave za komunalni sustav, sukladno Odluci o visini troškova blokiranja i deblokiranja vozila kojom je visina troška blokade i deblokade vozila 650,00 kn.

Uplatnice za premještanje ili pokušaj premještanje vozila, mogu se platiti kao i sve uplatnice: putem pošte, komercijalnih banaka, FINA-e ili internet bankarstvom, te na blagajni Jelačićev trg 3. Iznosi se mogu platiti i karticama DINERS, MAESTRO, MASTERCARD ili VISA. Plaćanje je moguće isključivo u hrvatskoj valuti.

Reklamacije

Reklamacije po osnovi premještanja i blokade vozila mogu se uputiti isključivo pismeno i to:

  • poštom na adresu Blaža Polića 2/III, Rijeka 51000
  • na e-mail adresu: info@rijeka-plus.hr