PočetnaParkiranjeProdaja karata

Prodaja karata

Na šalteru centralnog prodajnog mjesta Rijeka plus d.o.o., Jelačićev trg 3, fizičke i pravne osobe mogu kupiti povlaštenu, mjesečnu i tjednu parkirnu kartu te platiti dnevnu parkirnu kartu, sukladno Općim uvjetima o pružanju usluge.

RADNO VRIJEME blagajne je radnim danom od 6:30 do 19:30 sati, te subotom od 7:30 do 16:30 sati.

Karte se mogu platiti:

  • gotovinom,
  • Maestro, Mastercard, Diners i Visa karticama ili
  • American Express kreditnom karticom

TJEDNA KARTA

Cijena tjedne karte iznosi 170,00 kn, a vrijedi sedam dana od dana izrade. Izrada iste moguća je isključivo na blagajni Rijeka plusa d.o.o. , Jelačićev trg 3. Za izradu je potrebna osobna iskaznica i prometna dozvola vozila za koje se traži tjedna karta. Tjedna karta se može izraditi samo za otvorena parkirališta, samo za zatvorena parkirališta, ili za otvorena i zatvorena parkirališta. Ukoliko će se tjedna karta koristiti za zatvorena parkirališta izrađuje se i magnetska kartica, čija cijena iznosi 70,00 kn.

Pravo na povlaštenu parkirnu kartu ima

FIZIČKA OSOBA

koja ima prebivalište ili boravište na području na kojem se obavlja naplata parkiranja, što dokazuje osobnom iskaznicom ili uvjerenjem MUP-a RH o adresi stanovanja i ugovorom o najmu stana ovjerenim kod javnog bilježnika, i ima vozilo registrirano na svoje ime što dokazuje valjanom prometnom dozvolom. Pravo na povlaštenu parkirnu kartu ima i fizička osoba sa statusom invalida rata što dokazuje rješenjem Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, odnosno Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

PRAVNA OSOBA

koja koristi poslovni prostor na području na kojem se obavlja naplata parkiranja, što dokazuje ugovorom o zakupu, odnosno izvatkom iz zemljišnih knjiga o vlasništvu poslovnog prostora, ima vozilo registrirano na ime pravne osobe što dokazuje valjanom prometnom dozvolom, ili ugovorom o leasingu.

FIZIČKA OSOBA – OBRTNIK

koja koristi poslovni prostor na području na kojem se obavlja naplata parkiranja, što dokazuje ugovorom o zakupu, odnosno izvatkom iz zemljišnih knjiga o vlasništvu poslovnog prostora, ima vozilo registrirano na svoje ime što dokazuje valjanom prometnom dozvolom, ili ugovorom o leasingu.

Cijene povlaštenih parkirnih karata

Cijena povlaštene parkirne karte za fizičke osobe koje imaju prebivalište na području na kojem se obavlja naplata parkiranja iznosi 40,00 kn mjesečno. Isto vrijedi i za invalide Domovinskog rata, vijećnike i predstavnike medija. Invalidi Domovinskog rata moraju predočiti rješenje MORH-a, te prometnu dozvolu kojom dokazuju da su vlasnici vozila za koje traže povlaštenu kartu.

Osobe s invaliditetom imaju pravo na povlaštenu kartu na temelju rješenja nadležnog tijela o stupnju invalidnosti.  Za ostvarenje povlaštene parkirne karte osoba s invaliditetom mora biti vlasnik vozila za koje potražuje isto.

Novinari, moraju sa sobom donijeti potvrdu HND-a o aktivnom novinarskom statusu, te prometnu dozvolu za vozila za koje traže povlaštenu parkirnu kartu.

Cijena mjesečne parkirne karte za pravne osobe i fizičke osobe  iznosi 500,00 kn mjesečno. Povlaštena se karta izrađuje na blagajni Rijeka plus d.o.o., Jelačićev trg 3, uz predočenje prometne dozvole.  Za garažu Zagrad B, cijena mjesečne karte za stanare iznosi 200,00 kn, dok je za pravne osobe cijena 800,00 kn mjesečno.

Za garažu Zamet i Kantrida cijena stanarske povlaštene karte iznosi 200,00 kn, dok je za pravne osobe 300,00 kn mjesečno.