PočetnaParkiranjeProdaja parkirnih karata

Prodaja parkirnih karata

Na šalteru centralnog prodajnog mjesta Rijeka plus d.o.o., Jelačićev trg 3, fizičke i pravne osobe mogu kupiti povlaštenu, mjesečnu i tjednu parkirnu kartu te platiti dnevnu parkirnu kartu, kao i naknadu za premještanje ili pokušaj premještanja vozila.

RADNO VRIJEME blagajne je radnim danom od 6:30 do 19:30 sati, te subotom od 7:30 do 16:30 sati.

Karte se mogu platiti:

  • gotovinom,
  • Maestro, Mastercard, Diners i Visa karticama ili
  • American Express kreditnom karticom
  • Internet bankarstvom (kod prve kupnje korisnici moraju kartu izraditi na prodajnom mjestu)
  • Kod produljenja karte, korisnici koji produžuju parkirnu kartu upisuju sljedeće podatke: ime i prezime vlasnika vozila, IBAN HR5323400091110724353 (PBZ)
  • U poziv na broj upisati 75669-broj kartice za parking, dok je u opisu plaćanja dovoljno upisati registarsku oznaku za vozilo za koje se produljuje mjesečna parkirna kartica
  • Molimo korisnike internet bankarstva da uplatu vrše barem dva dana prije isteka valjanosti kartice, kako bi se uplata provela na vrijeme. Uplate se provode/knjiže isključivo putem bankarskih izvoda na kojem je vidljiva ispravna uplata.

TJEDNA PARKIRNA KARTA

Cijena tjedne karte iznosi 170,00 kn, a vrijedi sedam dana od dana izrade. Uključen je i dan izrade karte. Izrada tjedne karte moguća je isključivo na blagajni Rijeka plusa d.o.o., Jelačićev trg 3. Za izradu je potrebna osobna iskaznica i prometna dozvola vozila za koje se traži tjedna karta. Tjedna karta se može izraditi samo za otvorena parkirališta, samo za zatvorena parkirališta, ili za otvorena i zatvorena parkirališta. Prilikom upisa tjedne parkirne karte izrađuje se magnetska kartica, čija cijena iznosi 20,00 kn.

Pravo na povlaštenu parkirnu kartu ima:

FIZIČKA OSOBA

koja ima prebivalište ili boravište na području na kojem se obavlja naplata parkiranja, što dokazuje osobnom iskaznicom ili uvjerenjem MUP-a RH o adresi stanovanja (potvrda ne smije biti starija od 30 dana), i ima vozilo registrirano na svoje ime što dokazuje valjanom prometnom dozvolom. Pravo na povlaštenu parkirnu kartu ima i fizička osoba sa statusom invalida rata što dokazuje rješenjem Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti, odnosno Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi.

FIZIČKA OSOBA – OBRTNIK

ima prebivalište i sjedište obrta na istoj adresi na području na kojem se naplaćuje parkiranje, što dokazuje osobnom iskaznicom ili uvjerenjem o prebivalištu Ministarstva unutarnjih poslova ( koje ne smije biti starije od 30dana ) i izvatkom iz obrtnog registra ( koji ne smije biti stariji od 30 dana ), ima vozilo u vlasništvu obrta, što dokazuje važećom prometnom dozvolom i/ili ugovorom o leasingu, ne koristi povlaštenu parkirnu kartu kao (fizička osoba) stanar.

Cijene povlaštenih parkirnih karata

Cijena povlaštene parkirne karte za fizičke osobe koje imaju prebivalište na području na kojem se obavlja naplata parkiranja iznosi 40,00 kn mjesečno. Isto vrijedi i za civilne invalide, invalide Domovinskog rata, vijećnike. Invalidi Domovinskog rata moraju predočiti rješenje MORH-a, te prometnu dozvolu kojom dokazuju da su vlasnici vozila za koje traže povlaštenu kartu.

Osobe s invaliditetom imaju pravo na povlaštenu kartu na temelju rješenja nadležnog tijela o stupnju invalidnosti, na temelju oznake pristupačnosti, te osobne iskaznice i prometne dozvole vozila.

Cijena mjesečne parkirne karte za pravne osobe i fizičke osobe  iznosi 500,00 kn mjesečno. Povlaštena se karta izrađuje na blagajni Rijeka plus d.o.o., Jelačićev trg 3, uz predočenje prometne dozvole.  Za garažu Zagrad B, cijena mjesečne karte za stanare iznosi 200,00 kn, dok je za pravne osobe cijena 800,00 kn mjesečno.

Ostale informacije

Za garažu Zagrad B, po mjesečnoj tarifi od 150,00 kn, moguće je izraditi tzv. “noćnu kartu”. Ona vrijedi od 16 sati do 8 sati ujutro, te vikendom i blagdanom od 0-24 sata. Cijena je ista za pravne i fizičke osobe, te se izrađuje uz predočenje prometne dozvole i osobne iskaznice na prodajnom mjestu Jelačićev trg 3.

Za garažu Zamet i Kantrida cijena za fizičke osobe iznosi 200,00 kn, dok je za pravne osobe cijena 300,00 kn mjesečno. Za izradu je potrebna osobna iskaznica i prometna dozvola. Prva se karta izrađuje na prodajnom mjestu Jelačićev trg 3.