PočetnaParkiranjeKako platiti parking

Kako platiti parking

Prilikom korištenja parkirnih mjesta pod naplatom (parkirna mjesta označena plavim linijama), korisnik je dužan u roku od 10 minuta platiti parkirnu naknadu, a sukladno važećem cjeniku. Plaćanje gotovinom moguće je isključivo u hrvatskoj valuti (kunama).

Plaćanje na javnim parkiralištima

Uslugu parkiranja na javnim parkiralištima kojima upravlja Rijeka plus možete platiti:

  • na parkirnim automatima isključivo kovanicama ili
  • korištenjem M-parking usluge slanjem SMS poruke putem mobilnih telefona ili
  • DC RCC Rijeka City Card gradskom karticom*

Automati na javnim parkiralištima primaju kovanice u vrijednosti od 1, 2 ili 5 kuna.

*DC RCC Rijeka City Card gradskom karticom može se platiti samo na otvorenim parkiralištima  HŽ Žabica, Brajdica, Ulica Ivana Zajca i Riva boduli

Plaćanje u garažama i zatvorenim parkiralištima

Usluga parkiranja u javnim garažama i na zatvorenim parkiralištima (pod rampom) mogu se platiti kod djelatnika Rijeka plusa po očitanju vrijednosti ulazne bar-kod kartice:*

*Ne odnosi se na garažu Zametparkiralištu Ciottina ulica

**Ne odnosi se na garažu Zagrad Bgaražu Kantrida (bazen).

Također, usluga parkiranja može se platiti kovanicama i novčanicama na automatskim blagajnama parkirališta Delta, parkirališta Ciottina ulica (pod rampom), garaže Zagrad B, garaže Kantrida (bazen) i garaže Zamet.

KAKO KORISTITI M-PARKING USLUGU

Plaćanje parkiranja mobilnim GSM uređajem počinje slanjem SMS poruke koja sadržava registarsku oznaku vozila za koje želite platiti parkiranje, bez razmaka i specijalnih znakova na odgovarajući m-parking broj u ovisnosti od parkirne zone.

Potvrda o izvršenom plaćanju stići će u obliku povratne SMS poruke na vaš GSM uređaj sa svim podacima o plaćenom parkiranju. Ukoliko niste dobili povratnu SMS poruku kao potvrdu plaćanja u roku od dvije minute, plaćanje m-parking uslugom nije uspjelo i vaš račun neće biti terećen.

Slanjem jedne SMS poruke na m-parking broj možete platiti najviše 1 sat parkiranja, a produženje parkiranja ovisi o vremenskom ograničenju parkiranja odgovarajuće parkirne zone.

Primjer poruke za m-Parking uslugu

Kupovina i plaćanje dnevne karte

Na području Vodovodne ulice (uključujući dvorište), parkirališta HŽ Žabica i Brajdica, moguće je plaćanje dnevne parkirne karte u iznosu od 20,00 kn.

Dnevna parkirna karta plaća se:

  • na parkirnom automatu ili
  • slanjem 5 sms poruka na odgovarajući broj.

Dnevna karta, plaćena SMS porukama, vrijedi 24 sata od vremena slanja prve sms poruke.

Više informacija na stranici “Dnevna parkirna karta”

IZGUBLJENE PARKING KARTICE

Ukoliko korisnik koji koristi parkiralište pod rampom izgubi parkirnu karticu, prilikom izlaska sa lokacije djelatnik će mu naplatiti iznos od sata od kada počinje naplata na parkiralištu, pa do izlaska korisnika sa lokacije.

Ukoliko je riječ o automatskoj blagajni, korisnik je dužan pritisnuti gumb “izgubljena karta”, i platiti iznos od 100,00 kn kako bi mogao napustiti parkiralište.

Kupovina tjednih, mjesečnih i povlaštenih karata

Osim plaćanja karata po satu, fizičke i pravne osobe mogu kupiti povlaštenu, mjesečnu i tjednu parkirnu kartu te platiti dnevnu parkirnu kartu. Prodaja karata vrši se na šalteru centralnog prodajnog mjesta Rijeka plus d.o.o., Jelačićev trg 3. Radno vrijeme blagajne je radnim danom od 6:30 do 19:30 sati, te subotom od 7:30 do 16:30 sati.

Više informacija na stranici “Prodaja karata”