PočetnaNovostiOd 01.studenog manja cijena parkiranja unutar KBC Rijeka, ukida se naplata unutar Dječje bolnice Kantrida

Od 01.studenog manja cijena parkiranja unutar KBC Rijeka, ukida se naplata unutar Dječje bolnice Kantrida

Od 1. studenog 2022.g. smanjuje se cijena parkiranja unutar lokaliteta KBC-a Rijeka, a ukida se naplata parkiranja na području Dječje bolnice Kantrida.

Sve navedeno dogovoreno je između Grada Rijeke, Uprave KBC-a kao i TD Rijeka plus d.o.o., prvenstveno zbog pacijenata koji lokalitete koriste za pružanje zdravstvene skrbi. Za pacijente i njihove obitelji ovo će značiti bitno manje opterećenje budžeta.

Također, skraćuje se i radno vrijeme naplate parkinga subotom, tako da će se parking subotom plaćati od 7 do 16 sati, a ne do 18 sati kako je bilo do sada.

Na području Dječje bolnice Kantrida parking se uopće neće naplaćivati.

– Problematiku parkiranja u zonama KBC-a sagledavamo imajući u vidu prvenstveno pacijente i njihove obitelji te s tim u vezi realiziramo kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve – rekao je u svojoj izjavi zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski i dodao – smanjenje cijene parkinga i besplatan parking na Kantridi prvi je korak koji će pacijentima u određenoj mjeri financijski olakšati ostvarivanje nužno potrebne zdravstvene skrbi. Drago mi je što smo oko ovoga postigli kvalitetan dogovor s KBC-om, zaključio je zamjenik gradonačelnika.