PočetnaNovostiVisoke ocjene na TripAdvisoru: riječka tržnica jedna od top gradskih destinacija

Visoke ocjene na TripAdvisoru: riječka tržnica jedna od top gradskih destinacija

Posjetiti neki grad, a ne posjetiti tržnicu kao trbuh grada, nije situacija koja se događa u Rijeci.

Naime, na Tripadvisoru, najvećoj web platformi za ocjenjivanje znamenitosti, gradova, i lokacija, riječka tržnica ocijenjena je visokom ocjenom četiri od pet zvjezdica. Tržnica se nalazi i na visokom šestom mjestu u kategoriji “must visit”, a može se posjetiti i uz vodiča u sklopu obilaska grada. Većinu gostiju posebno oduševljava zgrada ribarnice. Hvali se kvaliteta i izbor proizvoda, organizacija i izgled tržnice. Ribarnica je okarakterizirana kao najbolji dio, a posebno je pohvaljen omjer cijene i kvalitete proizvoda.

Pergolijeva zasluga

Riječka ribarnica, odnosno morski plodovi prodavali su se u prošlosti na otvorenom, a od 1866.godine, u podignutoj ribarnici. Uz tu je ribarnicu 1880. započela gradnja preostala dva paviljona. Tako su krajem 19.stoljeća sve tri građevine postale okosnicom nove gradske četvrti. Kako je ribarnica sve manje udovoljavala higijenskim očekivanjima rastućeg grada, pala je odluka za gradnju nove. Riječki arhitekt Carlo Pergoli, glavni je tvorac današnje ribarnice, a gradnja je službeno završila 1916.godine, i već je tada imala električnu energiju. Četiri fontane u unutrašnjosti te ukrasi oko stupova i na pročelju u obliku morskih životinja, daju naslutiti Pergolijevu naklonost bečkoj secesiji.

Ribarnica je u ožujku 2021.g. dobila kompletno novu rasvjetu, zamijenjene su elektroinstalacije i obavljeni ličilački radovi, a TD Rijeka plus d.o.o. je nastavio investiranje u ovaj vrijedi objekt, kroz sanaciju krova ribarnice.