Blog Rijeka plusa

Smreka, jela ili bor – kako odabrati pravo božićno drvce?

PočetnaBlog Rijeka plusaSmreka, jela ili bor – kako odabrati pravo božićno drvce?

Upalile su se lampice od Rijeke do Dubrovnika, od Zagreba do Osijeka. Adventske radosti toliko omiljene posljednjih godina, bit će s nama više od mjesec dana! Kruna svakog prosinca je obiteljsko okupljanje na Božić, a središnji ukras svakog doma je – božićno drvce.

Ako ste ljubitelj pravih drvaca, koji će u Vaš dom unijeti miris šume, borova i prirode, tada jedan od tih divnih drvaca možete nabaviti i na riječkoj tržnici, gdje će se prigodna prodaja biti održana od 17. do 24.12.2018.godine, i to od 7-19 sati. Naši proizvođači iz cijele Hrvatske, sa sobom nose neke od najljepših primjeraka božićnih drvaca!

Kako izabrati, i koje su razlike u drvcima, donosimo u nastavku.

Smreka

Najčešći je odabir većine hrvatskih domaćinstava. Zbog jedinstvenog oblika i gustoće grančica, te uspravnog i razgranatog oblika, idealna je za ukras tijekom blagdana. Na riječkoj tržnici moći ćete je nabaviti za već od 60 kn po m2! Smreka je vrlo zahvalna za održavanje, iglice joj se suše i ispadaju tek nakon 4 tjedna, što je taman da izdrži tijekom blagdana.

Kavkaska jela

Piramidalna krošnja kavkaske jele, i njezin divan miris i boja omiljen su ukras svakog doma. Zna biti jako visoka i bujna, i nakon rezanja svježa je i mirisna gotovo mjesec dana. Bogatstvo kavkaske jele svrstava je u jedno od omiljenih drvaca koje posebno vole djeca. Cijene su nešto poviše – za 180 cm u trgovačkim centrima cijena je oko 1000,00 kn.

Pungens ili srebrna smreka

Ova četinjača svoju popularnost zahvaljuje predivnoj plavkastoj boji i gustoći iglica. Prirodno stanište je Sjeverna Amerika, no svake godine useljava u brojne domove hrvatskih obitelji. Plava smreka. Na riječkoj tržnici moći će se nabaviti po cijeni od 150 kn po m2.

Nordijska jela

Nordijska jela najduže zadržava iglice, te je stoga najizdržljivija i najotpornija na sušenje i padanje. Naravno, i cijena joj je najviša. Na riječkoj tržnici ovu mirisnu ljepoticu, možete pronaći već od 200 kn po m2.

Zimzelene biljke u teglama

Odlično rješenje za sve one koji imaju vrtove, ili terase, pa kasnije mogu drvce preseliti iz svoje dnevne sobe i nastaviti pratiti njezin rast. Cijene su pristupačne, ukrašena drva u tegli izgledaju jednako atraktivno kao i rezana božićna drvca, a izbor je zaista velik.

Skip to content