PočetnaNovostiRadovi u ulicama Dolac i Strohalova

Radovi u ulicama Dolac i Strohalova

U ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. godine započeti će radovi u sklopu 2. faze uređenja zone smirenog i kontroliranog prometa u ulicama Dolac i Strohalova. Radovi će trajati 5 radnih dana, a izvodit će ih tvrtka ELMAS d.o.o. iz Rijeka. Tijekom radova promet će se odvijati bez zastoja, no ipak se mole svi vozači da poštuju privremenu regulaciju prometa u zoni radova.

U sklopu prve faze uređenja zone ograničenog prometa koja je izvedena u prvom tromjesečju 2016. godine, postavljen je ulazno-izlazni terminal sa rampama za kontrolu prolaska vozila na gornjem dijelu Strohalove ulice, te izlazni terminal sa rampom na spoju ulice Dolac sa Barčićevom ulicom. Uklonjen je dio parkirnih mjesta za javnu namjenu u Strohalovoj ulici, zatim dio rezerviranih parkirnih mjesta za potrebe hotela Bonavia, premještena su parkirna mjesta za dostavna vozila te je uspostavljen dvosmjerni režim prometa u Strohalovoj ulici.

Druga faza navedenih radova koja započinje u ponedjeljak podrazumijeva puštanje u rad novog sustava kontrole ulaska u zonu ograničenog prometa Dolac-Strohalova. Radovi uključuju i prenamjenu kolnih površina u Ulici Franje Kurelca, odnosno ukidanje svih uličnih parkirnih mjesta te organiziranje dva jednosmjerna prometna traka (umjesto dosadašnjeg jednog) u smjeru zapad – istok. Time će sjeverni prometni trak biti rezerviran za vozila koja prometuju ravno, dok će drugi, južni prometni trak biti namijenjen vozilima koja skreću prema Strohalovoj ulici i čekaju propuštanje kroz rampu u zonu smirenog i kontroliranog prometa Dolac. Važno je naglasiti da će mogućnost prolaska prema Ulici Dolac, odnosno u zonu smirenog i kontroliranog prometa imati samo  korisnici sa dozvolom ulaska. U sklopu 2. faze izvesti će se spajanje, ispitivanje i puštanje u rad sustava novih rampi, a stari ulazno-izlazni terminal sa rampama kod hotela Bonavia će se ukloniti. Napominjemo da će dosadašnje plastične kartice za ulazak u zonu kroz stari terminal kod hotela Bonavia vrijediti i dalje, tj. na novim terminalima, a svi stanari – korisnici povlaštenih parkirnih kartica iz tog područja koji do sada nisu regulirali svoj status trebaju to što prije učiniti na prodajnom mjestu Rijeka plusa do.o.. Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih problema, novi sustav bio bi pušten u probni rad već 1. rujna, te su naredna dva tjedna predviđena za provjeru rada i uhodavanje. Ujedno će se dovršavati i manji, lokalni zahvati na prometnim površinama u zoni radova.