PočetnaNovostiNova regulacija u Ulici Frana Kurelca

Nova regulacija u Ulici Frana Kurelca

Kako je već ranije najavljeno u medijima, dana 1. rujna 2016. g. od 06:30 sati stupa na snagu nova regulacija prometa u ulici Frana Kurelca, pri čemu se u funkciju stavljaju dva prometna traka, od kojih je sjeverni (lijevi) trak namijenjen kretanju ravno prema ulici Frana Supila, a južni (desni) prometni trak namijenjen je isključivo za skretanje u ulicu Rudolfa Strohala i ulazak u zonu ograničenog prometa. U tu svrhu ukinuta su parkirna mjesta na središnjem dijelu ulice Frana Kurelca, te se upozoravaju vozači da poštuju novu prometnu signalizaciju te da nikako ne parkiraju na prometnom traku, jer će se nepropisno parkiranje nadzirati i po potrebi sankcionirati od strane Prometnog redarstva.

U Strohalovoj ulici stavlja se u funkciju i probni rad ulazno-izlazni terminal te je ulaz dozvoljen samo vozilima sa posebnom dozvolom, za vozila opskrbe i hitnih i interventnih službi  te za potrebe hotela Bonavia. Parkirne kartice svih korisnika koji su do sada imali dozvolu pristupa na Trg Republike Hrvatske i Trg Riječke rezolucije, vrijede i dalje i njima je i dalje omogućen ulaz kroz terminal u Strohalovoj ulici.  Izlazak iz zone moguć je kroz Strohalovu ulicu, te kroz ulicu Dolac gdje je na spoju sa Barčićevom ulicom u funkciji novi izlazni terminal sa rampom. Izlazni terminali otvaraju rampu automatski tj. putem senzora, te za izlaz nije potrebno prisloniti karticu.

Mole se svi stanari koji su korisnici povlaštenih parkirnih kartica u zoni navedenih ulica, da se za sve dodatne informacije o parkiranju kao i o reguliranju njihovog statusa,  obrate izravno na Rijeka plus d.o.o.

Tijekom probnog rada tj. u narednih 15 dana obavljati će se radovi na ugađanju i dotjerivanju sustava video nadzora, ulazno-izlazne kontrole te na demontaži starih rampi i opreme ispred hotela Bonavia. Također će se obaviti priprema i radovi na obnovi asfaltnog sloja na dijelu ulice Dolac od spoja sa Strohalovom ulicom do Trga Republike Hrvatske. Za vrijeme radova na obnovi asfaltnog sloja promet će se odvijati na jednom kolničkom traku.