PočetnaNovostiPrometna regulacija povodom Dječje karnevalske povorke

Prometna regulacija povodom Dječje karnevalske povorke

Na dan održavanja Dječje karnevalske povorke dana 04.veljače 2023.godine u središtu grada zabranjuje se promet za sva vozila osim onih koja sudjeluju u karnevalskoj povorci. U pojedinim ulicama i na određenim parkiralištima zabranjuje se parkiranje, a javni prijevoz putnika organizira se sjevernim prometnim koridorom.

Po okupljanju grupa i formiranju povorke, u vremenu od 12:00 do 18:00 sati, zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicama Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Trpimirovom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, Ulicom Ivana Zajca i Ribarskom ulicom. Uz navedeno, na dan održavanja karnevalske povorke, u vremenu od 09:00 do 18:00 sati zabraniti će se i prometovanje za sva vozila parkirana na Adamićevom gatu u smjeru izlaza s parkirališta Putnička obala.

Ograničeni promet odvijati će se ulicama Krešimirovom, Trgom Žabica, odnosno Rivom Boduli, Demetrovom, Wenzelovom te cestom D404 i Cindrićevom ulicom.

Parkiranje pretplatnika

Pretplatnici s parkirališta Putnička obala mogu vozila parkirati vozila na Adamićevom gatu, te pretplatnici s parkirališta Delta vozila mogu parkirati na dijelu parkirališta uz Rječinu.

Vozila koja ostanu nakon zabrane parkiranja, premještati će se specijalnim vozilom „pauk“. Informacija o lokaciji na koju su premještena vozila može se dobiti postaji Prometne policije na tel: ++ 385 (0)51 335-521.

Zbog održavanja Dječje karnevalske povorke zabrana parkiranja uvodi se od 00:00 do 18:00 sati na/u:

  • parkiralištu “Delta”
  • parkiralištu “Putnička obala”
  • Zanonovoj ulici
  • Splitskoj ulici
  • Zadarskoj ulici
  • Ulici Riva (od Trga Žabica do raskrižja s Ulicom I. Henckea)
  • parkiralištu Grobnička riva.