PočetnaNovostiPomoć turistima – Rijeka plus objavio web stranicu na engleskom s informacijama o parkiralištima

Pomoć turistima – Rijeka plus objavio web stranicu na engleskom s informacijama o parkiralištima

Stiglo nam je ljeto i kalendarski, a s njim i pojačan promet i dolazak turista koji u Lijepu našu stižu uglavnom osobnim vozilima.  U autima smo idealno podesili klimu, i radije do grada ili plaža odlazimo osobnim automobilom. Upravo kao i naši gosti.

Upravo zbog toga Rijeka Plus je posvetio dio svoje web stranicehttps://rijeka-plus.hr/mwp/parking-in-rijeka/na engleskom jeziku, s ključnim informacijama o lokacijama ta parkiranje kao i načinima kupnje parkirnih karata. Uskoro će se u distribuciji naći i letci s korisnim informacijama o parkiralištima.

Briga o sigurnosti svih sudionika u prometu je i dalje imperativ broj jedan zahvaljujući pametnom Prometnom centrom Rijeka Plusa, prvom i jedinom u Hrvatskoj, konstantno se optimizira i kontrolira cjelokupni promet, u cilju uvođenja reda u prometu i parkiranju, pogotovo u ljetnoj sezoni.

Povoljne cijene parkiranja

Po podacima Turističke zajednice, tijekom svibnja ali i cijele 2022. godine, Kvarner se može pohvaliti kao treći u Hrvatskoj po turističkom prometu, više od samog Dubrovnika i Zagreba. Gotovo sve regije bilježe snažan oporavak, odnosno rast stranog i domaćeg turizma u odnosu na 2021. godinu,  te se zbog toga očekuju rekordne brojke, koje će prema procjenama, premašiti i do sada najuspješniju 2019. godinu.

No, bila ljetna sezona ili ne, odluka i politika Rijeka Plusa je da svojim sugrađanima i dalje nudi najpovoljnije cijene parkinga, po istoj cijeni tijekom cijele godine. Primjerice, već od 3 kune po satu može se parkirati u 2. Zoni, 4 kune je sat u zoni 1. pa sve maksimalnih 10 kn po satu u zoni 0A. Osim toga valja napomenuti da parkirna karta jednostavno i brzo može kupiti sms porukom, bmove ili keks pay aplikacijom, putem QR kodova na parkirnim automatima i na svim kioscima.

Cilj je da se smanji broj osobnih vozila s kojima naši sugrađani dolaze u grad i na plaže, i da u bližoj budućnosti još više koristimo javni prijevoz, ili druge oblike prijevoza poput električnih romobila. Na taj način rješavamo čitav niz problema od zakrčenosti prometnica i parkirališta, do veće sigurnost u prometu, a naravno tu je i ekološki moment smanjenja zagađenja ispušnim plinovima o kojem smo nedavno pričali. Svi zajedno, malim koracima do velikih promjena!