PočetnaNovostiOmogućeno plaćanje parkinga PayDo aplikacijom

Omogućeno plaćanje parkinga PayDo aplikacijom

Na području grada Rijeke omogućeno je plaćanje parkinga PayDo uslugom, tvrtke Infoart. Rijeka je tako postala jedna od 36 lokacija s aktiviranom PayDo uslugom. Aplikaciju mogu koristiti svi koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a. Budući da aplikacija ne koristi SMS protokol, građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga je korisna i turistima, jer je aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi, jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard® kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun koji može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

Aplikacija PayDo omogućena je za iOS i Android sustave (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici: www.paydo.hr

Na uličnim parkirnim automatima postavljene su i naljepnice sa QR kodom za preuzimanje aplikacije i s naznačenom zonom kojoj parkiralište pripada, pa se aplikacija može dohvatiti i uz pomoć QR koda. Također, satne se karte mogu kupiti i na kioscima Tiska i iNovina.  Prilikom kupnje parkirne karte na kioscima, upisuje se registarska oznaka vozila te je uplata vidljiva prilikom kontrole parkiranja, a listić nije potrebno isticati na vidljivom mjestu u vozilu.

Aplikacija se koristi registriranjem i prijavom putem aktivacijskog e-maila. Klikom na „plaćanja“ korisnik dodaje svoju karticu kojom želi plaćati parking, a parkiranje plaća klikom na „Kupi kartu“.