PočetnaNovostiOd 23.04.-03.05.2021.g. na snazi su nove epidemološke mjere za područja tržnica

Od 23.04.-03.05.2021.g. na snazi su nove epidemološke mjere za područja tržnica

Poštovani zakupci, prodavači, kupci i posjetitelji tržnica,

Stožer Civilne zaštite Republike Hrvatske na prijedlog Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije dana 23. travnja 2021. godine donio je ODLUKU O IZMJENAMA ODLUKE O UVOĐENJU NUŽNIH EPIDEMIOLOŠKIH MJERA ZA PODRUČJE PRIMORSKO-GORANSKE ŽUPANIJE (NN 43/2021, 849) koja je na snazi od 26. travnja do 03. svibnja 2021. godine, dana 24. travnja 2021.godine daje Ispravak Odluke o izmjenama Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije (u daljnjem tekstu: Odluku)

Sukladno Odluci obustavlja se/ograničava rad prodajnih mjesta na tržnicama i to;

  • zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na kojima je prisutno više od 20 osoba,
  • ograničavanje radnog vremena u trgovinama u kojima je dozvoljen rad od 6.00 do 19.00 sati,
  • ograničavanje radnog vremena ugostiteljskih objekata i pružanja ugostiteljskih usluga na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koje se može odrediti u vremenu od 6.00 do 19.00 sati (odnosi se na pružanje usluga na otvorenim terasama, odnosno drugim otvorenim prostorima za usluživanje)

Iznimno od protuepidemijske mjere iz ove točke ugostiteljskim objektima dopuštena je dostava, odnosno isporuka hrane, pića, napitaka i slastica, koju mogu vršiti bez ograničavanja radno vremena uz pridržavanje svih protuepidemijskih mjera na jedan od sljedećih načina; osobnim preuzimanjem pred ulazom u ugostiteljski objekt bez ulaska u isti, dostavom iz ugostiteljskog objekta vlastitim dostavnim vozilom, dostavom iz ugostiteljskog objekta na temelju ugovora o poslovnoj suradnji sklopljenim između ugostitelja i treće osobe (pravne ili fizičke-obrtnici), koji su registrirani i upisani u Upisnik subjekata u poslovanju s hranom, takozvanim »drive in« načinom.

Cijelu Odluku možete pročitati na linku:  Odluka o izmjenama Odluke 

Ispravak Odluke možete pročitati na linku: Ispravak Odluke 

Pozivamo zakupce, prodavače, kupce i posjetitelje tržnica na strogo pridržavanje epidemioloških mjera, posebno na održavanje potrebne socijalne distance te obavezno nošenje zaštitne maske na pravilan način i to na svim otvorenim i zatvorenim prostorima tržnica te ostalih uputa djelatnika tržnica.

Koristimo priliku obavijestiti Vas da u trenutku pandemije uzrokovane virusom Covid-19, trgovačko društvo Rijeka plus d.o.o. poduzima sve kako bi zakupci i prodavači imali mogućnost prodaje, a kupci mogućnost kupnje i nabave namirnica na tržnicama Brajda, Zamet i Centralnoj tržnici Rijeka.

Zahvaljujemo se svim zakupcima i prodavačima koji unatoč izazovima naporno rade  kako bi osigurali našim sugrađanima neometanu kupovinu potrebnih namirnica.

Hvala Vam na suradnji i razumijevanju.