PočetnaNovostiOd 01.studenog besplatno parkiranje u krugu Dječje bolnice, manja cijena parkiranja unutar KBC-a

Od 01.studenog besplatno parkiranje u krugu Dječje bolnice, manja cijena parkiranja unutar KBC-a

Od 1. studenog 2022.g. smanjuje se cijena parkiranja unutar lokaliteta KBC-a Rijeka, a ukida se naplata parkiranja na području Dječje bolnice Kantrida.

Sve navedeno dogovoreno je između Grada Rijeke, Uprave KBC-a kao i TD Rijeka plus d.o.o., prvenstveno zbog pacijenata koji lokalitete koriste za pružanje zdravstvene skrbi. Za pacijente i njihove obitelji ovo će značiti bitno manje opterećenje budžeta.

Također, skraćuje se i radno vrijeme naplate parkinga subotom, tako da će se parking subotom plaćati od 7 do 16 sati, a ne do 18 sati kako je bilo do sada.

Na području Dječje bolnice Kantrida parking se uopće neće naplaćivati.

– Problematiku parkiranja u zonama KBC-a sagledavamo imajući u vidu prvenstveno pacijente i njihove obitelji te s tim u vezi realiziramo kratkoročne, srednjoročne i dugoročne ciljeve – rekao je u svojoj izjavi zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke Goran Palčevski i dodao – smanjenje cijene parkinga i besplatan parking na Kantridi prvi je korak koji će pacijentima u određenoj mjeri financijski olakšati ostvarivanje nužno potrebne zdravstvene skrbi. Drago mi je što smo oko ovoga postigli kvalitetan dogovor s KBC-om, zaključio je zamjenik gradonačelnika.