PočetnaNovostiObavijest o novoj fazi izgradnje spojnog toplovoda Gornja Vežica – Vojak, i Zamet-Krnjevo

Obavijest o novoj fazi izgradnje spojnog toplovoda Gornja Vežica – Vojak, i Zamet-Krnjevo

U ponedjeljak 20. studenog 2023. godine započinju radovi na novoj fazi izgradnje spojnog toplovoda Gornja Vežica – Vojak. Radovi se izvode na odvojku od raskrižja s glavnim dijelom Ulice Ratka Petrovića do toplane Gornja Vežica, pri čemu se taj segment u potpunosti zatvara za promet i parkiranje vozila. Planirani rok završetka radova je sredina siječnja 2024. godine.

Navedeni radovi izvode se u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ i dio su najsloženije trase ukupne dužine 1,2 km, kojima će toplana Gornja Vežica postati glavna toplana toplinskog sustava „Istok“, s povezanim sustavima Vojak i Donja Vežica. Obavijesti o projektu „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com

Zamet – Krnjevo

U sklopu obnove i širenja toplovodne mreže u Rijeci, u ponedjeljak 20. studenog 2023. godine, u Zametskoj i Hegedušićevoj ulici započinje nova faza radova na izgradnji spojnog toplovoda Zamet – Krnjevo. U Zametskoj ulici radovi se izvode od raskrižja s Lozičinom ulicom do autobusne stanice „Baredice“. Promet će biti reguliran semaforima, sukladno odobrenom prometnom rješenju, a planirani rok završetka radova je kraj siječnja 2024. godine.

Radovi u Hegedušićevoj ulici izvode se od kućnog broja 15 do rotora i taj dio ulice se zatvara za promet i parkiranje vozila. Na ovoj lokaciji završetak radova predviđen je sredinom siječnja 2024. godine.

Navedeni zahvati dio su projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ kojim se obnavlja 7,9 km toplovoda te gradi novih 2,5 km spojnih toplovoda. Primarna toplana za proizvodnju toplinske energije jedinstvenog sustava „Zapad“ postaje toplana Malonji, povezana s toplanama Zamet i Krnjevo

Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti korisničkoj podršci Energa putem besplatnog broja telefona 0800 353 040.