PočetnaNovostiNa Tržnici Brajda održan EKO utorak – dan promocije ekoloških proizvođača

Na Tržnici Brajda održan EKO utorak – dan promocije ekoloških proizvođača

Dana 11. lipnja 2019. godine održan je “EKOutorak” na Tržnici Brajda s ciljem promocije ekološke proizvodnje.

Sunčani “EKOutorak” okupio je ekološki certificirane proizvođače koji su građanima prezentirali svoje zanimljive proizvode. Osim redovne ponude na Tržnici Brajda, posjetitelji su imali priliku degustirati razne i zanimljive proizvode.

OPG Sokić s Cernika izložio je svoju posebnu ručno rađenu tjesteninu s ljekovitim biljem i to rezance s medvjeđim lukom, široke rezance s brašnom od konoplje, rezance s vrganjima i paprikom. Posebnu pozornost kupaca su privukli Sokićevi slatki rezanci s dodatkom čokolade koje je najbolje poslužiti sa sladoledom u ove vruće dane. Vlasnik OPG-a g. Zdravko Sokić također je prolaznicima na degustaciju ponudio vrhunski pekmez od šipka.

Prirodni i slatki šumski, med od akacije, lipe i kestena prezentirao je OPG Mičić, čijoj žličici meda nitko nije mogao odoljeti.

Sa zelenih ravnica blizu Postojne, „EKOutorku“ prisustvovala je i EKO Kmetja Žgajnar iz Slovenije sa svojim mliječnim proizvodima vrhunske kvalitete. Simpatična gospođa Safeta prezentirala je ovo ekološko gospodarstvo širokom lepezom proizvoda poput sirutki, bio jogurta s borovnicama, skuta s vlascem, sireva s raznim dodacima poput paprike, maslina, vlasca, čak i bio sladoledom.

Iz daleke osječko-baranjske županije pridružile su se i mlade snage OPG Loboda Maćaš s vrhunskim trešnjama po cijeni od 30 kuna po kilogramu te velikim izborom prirodnih čajeva.

Cilj pilot projekta „EKOutorak“ jest kontinuirano okupljati eko proizvođače na Tržnici Brajda i promovirati ekološku proizvodnju te omogućiti kupcima široki asortiman ekološki uzgojene hrane.

Tvrtka RIJEKA plus d.o.o. za projekt „EKOutorak“ upućuje poziv svim zainteresiranim proizvođačima koji imaju certifikate o ekološkoj proizvodnji da izlože svoje proizvode na Tržnici Brajda u sklopu projekta. Kotizacija za sudjelovanje iznosi simboličnih 20 kuna, a osigurano je besplatno cjelodnevno parkiranje za vozila izlagača uz prethodnu prijavu pozivom na 051/311-487 (Pon-Pet: 8-16h) ili putem elektroničke pošte: marketing@rijeka-plus.hr.