PočetnaNovostiIzložba podvodnih fotografija “Raznolikost riba Jadranskog mora” u ribarnici

Izložba podvodnih fotografija “Raznolikost riba Jadranskog mora” u ribarnici

Jedinstveni festival mora i pomorske tradicije Fiumare valorizira pomorsku, ribarsku i brodograditeljsku baštinu Kvarnera, a za trajanja manifestacije Rijeka odiše primorskim duhom i na svakom koraku posjetiteljima nudi zanimljiva događanja povezujući pomorsku i trgovačku tradiciju prošlosti s današnjom svakodnevnicom.

U Rijeci će se do 5. lipnja u sklopu festivala održavati stotinjak događaja (regate, izložbe, radionice, predavanja…) za sve generacije na dvadeset pet lokacija u Rijeci. Osim samog otvorenja na Korzu, u  petak i subotu, na Gatu Karoline Riječke održavat će se i cjelodnevni program za djecu i mlade, predavanja, edukacije, glazbeni događaji i izložbe.

Prirodoslovni muzej Rijeka već četvrtu godinu zaredom na riječkoj ribarnici postavlja izložbu podvodne fotografije u sklopu festivala Fiumare kao jednu od najposjećenijih izložbi u Gradu Rijeci. Izložba fotografija naziva Raznolikost riba Jadranskog mora autora dr.sc. Marcela Kovačića postavljena je na tri lokacije, u Prirodoslovnom muzeju Rijeka, Korzu i u Riječkoj ribarnici u postojećem obimu od 20 fotografija.

Otvorenje izložbe fotografije uz razgled ribarnice održati će se u srijedu 29. svibnja 2019. godine u 11:00 sati. 

Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije – FIUMARE 2019. zajednički organiziraju Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre – “Tradicijska jedra Kvarnera i Istre”, Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica grada Rijeke, Turistička zajednica Kvarnera i Lučka uprava Rijeka uz čitav niz programskih partnera. Podupiru ga i pomažu u realizaciji Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Lučka kapetanija Rijeka, Luka Rijeka d.d., Rijeka plus d.o.o., Jadranski pomorski servis i turističke zajednice s područja Kvarnera.

Cjelokupni program festivala Fiumare 2019 možete pronaći ovdje

Na fotografiji: Mišić repaš, Callionymus pusillus Delaroche, 1809
Autor naslovne fotografije: Marinko Babić