PočetnaNovostiKarta se ne mora ostavljati u vozilu: u samo par koraka do kupnje karte na digitalnim automatima

Karta se ne mora ostavljati u vozilu: u samo par koraka do kupnje karte na digitalnim automatima

Prilikom dolaska na parkirni automat, važno je znati da je riječ o digitalnom automatu te se na njemu parkirna karta može kupiti isključivo bezgotovinski, odnosno svim kreditnim i debitnim karticama.

Kupnja za korisnike je vrlo jednostavna: pritiskom na gumb, pali se ekran automata. Prilikom kupnje parkirne karte, potrebno je na zaslonu automata izabrati satnu ili cjelodnevnu parkirnu kartu, te unijeti registarsku oznaku vozila koje koristi parkirno mjesto. Ukoliko želite primjerice, tri ili četiri sata, tada taj broj upisujete u za to predviđen prostor. Ukoliko želite cjelodnevnu kartu, riječ je o karti koja vrijedi za cijeli dan odnosno plaćate 8 sati parkiranja.

Važno je da unesete ispravnu registraciju. Prema uputama, prisloniti ćete bankovnu karticu na mjesto ispod ekrana na desnom dijelu. Pričekajte poruku da je transakcija obavljena. Nakon toga, isprintati će se parkirna karta na kojoj je navedena registracija vozila koja je unešena od strane korisnika, kao i vrijeme važenja parkirne karte. Ispisuje se i račun. Parkirnu kartu ne morate ostavljati u vozilu.