PočetnaNovostiFOTO: polivalentnost tržnice dokazuje još jedna gostujuća produkcija – počinje snimanje dječjeg filma MOMO

FOTO: polivalentnost tržnice dokazuje još jedna gostujuća produkcija – počinje snimanje dječjeg filma MOMO

U produkciji njemačke Westside Filmproduktion Gmbh, u Rijeci počinje snimanje filma „Momo“, koje će se najvećim dijelom odvijati na centralnoj gradskoj tržnici. Nakon snimanja u rujnu 2023.godine kada je tržnica poslužila kao kulisa za snimanje serije Šakalov dan, trbuh grada ponovno pokazuje svu svoju polivalentnost.

Film „Momo“ dugometražna je fantasy ekranizacija istoimenog romana Michaela Endea, jednog od najpopularnijih njemačkih pisaca fantastičnih i dječjih romana 20. stoljeća. Junakinja ove uzbudljive filmske priče je hrabra djevojčica Momo koja živi u ruševinama amfiteatra na rubu neimenovanog grada. Kad njenim sugrađanima zapri-jeti zla korporacija koja ljudima želi ukrasti vrijeme i lišiti ih svakodnevnih malih radosti, Momo će se uputiti do samog ruba vremena kako bi ih u tome spriječila.

Produkciju potpisuje njemačka Westside Filmproduktion Gmbh, dok je hrvatski pružatelj usluga PAKT Media. Filmska ekipa broji preko 200 članova koji tijekom ožujka borave na području Rijeke i Opatije, a oko 70 % filmske ekipe čine hrvatski profesionalci. Snimanje filma počelo je krajem veljače u Puli, a uz Rijeku, film „Momo“ će se snimati u Rovinju, Splitu i Zagrebu. Film nastaje uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske u sklopu programa poticaja Filming in Croatia, dok su za potrebe snimanja u Rijeci logističku podršku produkciji dali Grad Rijeka i gradska komunalna i trgovačka društva.