Blog Rijeka plusa

Crvene zebre stigle u grad! Donosimo priču zašto su važne

PočetnaBlog Rijeka plusaCrvene zebre stigle u grad! Donosimo priču zašto su važne

Sigurno u prometu – jednostavna je deviza koje se svi moramo pridržavati. Na ulicama Grada Rijeke svakodnevno prometuje više od 300 tisuća vozila! U prometu nisu bitni samo vozači, već i svi ostali sudionici prometu, posebno pješaci i djeca kao najugroženija skupina.

Na području grada Rijeke, a u suradnji s mjesnim odborima, TD Rijeka plus d.o.o. izvršilo je označavanje brojnih pješačkih prijelaza i oznaka na kolniku tzv. termoplastikom u crvenoj boji, a kako bi se povećala sigurnost pješaka u prometu.

Zbog svojih izrazito dobrih karakteristika postala je neizostavan dio i najčešće korišten materijal za označavanje oznaka na kolniku diljem Europe kroz protekla tri desetljeća, pa tako i u Rijeci.

Takvi materijali su prilikom primjene manje osjetljivi na vanjsku temperaturu i temperaturu kolnika, a oznake izrađene od ovog materijala karakterizira vrlo dobra uočljivost u svim vremenskim prilikama, kao i u noćnim i drugim uvjetima smanjene vidljivosti, što je posebno važno za sigurnost pješaka.

Skip to content