PočetnaNovostiZabrana parkiranja i prometna regulacija u vrijeme Međunarodne karnevalske povorke

Zabrana parkiranja i prometna regulacija u vrijeme Međunarodne karnevalske povorke

Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke u nedjelju 11. veljače, u vremenu od 10:00 sati do 23:00 sata, zabranit će se prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke, omeđeno ulicama: Ulica Riva – Ulica Riva Boduli – Ulica Ivana Zajca – Ribarska ulica – Ulica Fiumara – Scarpina ulica – Ulica Dolac – Ulica Erazma Barčića – Ciottina ulica – Adamićeva ulica – Jadranski trg – Trpimirova ulica – Zadarska ulica i u svim ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale.

Zabrana parkiranja

Zbog održavanja Međunarodne karnevalske povorke zabrana parkiranja uvodi se od 00:00 do 23:00 sata na sljedećim javnim parkiralištima i prometnicama:

– parkiralištu „Delta“
– parkiralištu „Putnička obala“
– Zadarskoj ulici
– Splitskoj ulici
– Zanonovoj ulici
– Ulici Riva
– Riva Boduli
– Ulici Ivana Zajca
– Ulici Dolac
– Erazma Barčića.

Vozila koja ostanu nakon zabrane parkiranja, premještat će se specijalnim vozilom „pauk“.

Organiziranje javnog gradskog, prigradskog i međugradskog prijevoza putnika

U vrijeme zabrane prometovanja vozila kroz uži centar grada, autobusi javnog gradskog i prigradskog prijevoza prometovati će sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama Žrtava fašizma, Pomerio i F. La Guardia.

Tijekom odvijanja Međunarodne karnevalske povorke biti će u funkciji autobusni terminal na Delti.

Autobusi koji prometuju na linijama javnog gradskog prijevoza zaustavljati će se na svim stajalištima obilježenim duž trasa na kojima prometuju.

Za autobuse na svim linijama organizirat će se privremeno autobusno stajalište u Ulici Rade Šupića (ugibalište na mostu – spomenik).

Ukrcaj odnosno iskrcaj putnika za sve autobuse prigradskih linija obavljati će se na terminalu prigradskog prometa Delta II, a autobusi će tijekom prometovanja koristiti autobusna stajališta označena na sjevernom prometnom koridoru.

Umjesto autobusne postaje na željezničkom kolodvoru privremeno se će organizirati autobusno stajalište u Ulici Nikole Tesle i to za sve prigradske autobuse iz smjera istok-zapad koji će prometovati Ulicom N. Tesle.

Za linije koje dolaze iz pravca Pehlina i ostalih koje dolaze iz smjera zapada privremeno se uvode autobusna stajališta u Ulici F. La Guardie.

Taxi stajališta

U vrijeme zabrane prometa taxi vozila neće biti u mogućnosti pristupiti taxi stajalištu na Jelačićevom Trgu, taxi stajalištu na Putničkom terminalu i taxi stajalištu na Žabici te će u to vrijeme predmetna taxi stajališta biti van funkcije.

U vrijeme zabrane prometa Ulicom Riva, taksi stajalište iz ulice Riva privremeno će se premjestiti u Ulicu Ivana Pavla II.