PočetnaNovostiZa efikasniji nadzor i veću sigurnost prometnica nabavljeno novo ophodarsko vozilo

Za efikasniji nadzor i veću sigurnost prometnica nabavljeno novo ophodarsko vozilo

TD Rijeka plus d.o.o. preuzelo je novo specijalno ophodarsko vozilo koje će ophodarskoj službi omogućiti efikasniji nadzor i ophodnju prometnica te učinkovitiju provedbu mjera za zaštitu i osiguranje cesta.

Novo ophodarsko vozilo TD Rijeka plus d.o.o. je teretno vozilo marke Iveco Daily, a opremljeno je suvremenom digitalnom opremom, točnije, uređajem za praćenje kretanja vozila, (GPS sustavom) mobilnim telefonom i radijskim uređajem, kamerom te prijenosnim računalom kako bi ophodarska služba mogla što promptnije reagirati u slučajevima koji to zahtijevaju.

Novo vozilo s pripadajućim natkrivenim sandučarom obilježeno je reflektirajućim oznakama, rotirajućim svjetlom i natpisom „ophodnja ceste“ koje je u svakom trenutku uočljivo sudionicima u prometu.

Obzirom da je osnovna svrha ophodnje cesta osiguranje sigurnosti prometovanja, u vozilu se također nalazi i komplet osnovnog alata u slučaju potrebe za bilo kakvim intervencijama ili sanacijama kao i potrebni prometni znakovi.

Nabavom ovog novog vozila i osposobljavanjem vlastitih djelatnika, TD Rijeka plus d.o.o. će u sklopu svojih djelatnosti samostalno obavljati i ophodnju cesta te osigurati bržu i kvalitetniju brigu za prometnice.

Važno je naglasiti kako će novo vozilo biti na raspolaganju i svim ostalim službama TD Rijeka plus d.o.o. i koristit će se za brže i jednostavnije obavljanje svakodnevnih operativnih poslova.

Podsjetimo, sukladno godišnjem planu ophodnje nerazvrstanih cesta, ophodarska služba provodi mjere za zaštitu javnih cesta, poduzima sve potrebne radove i aktivnosti za sigurnost na prometnicama te hitno otklanja eventualne štetne aktivnosti kako bi se osiguralo nesmetano i sigurno prometovanje.