PočetnaNovostiVeliki foto izvještaj s Cvjetnog sajma: naša ekipa je provjerila što sve kupiti i po kojoj cijeni!

Veliki foto izvještaj s Cvjetnog sajma: naša ekipa je provjerila što sve kupiti i po kojoj cijeni!

Nikad bogatiji Cvjetni sajam kod Konta koji je počeo 24.svibnja i traje do 28.svibnja, izmamio je na sunce i Riječane ali i brojne turiste koji su se našli u gradu na Rječini. Ekipa Rijeka plusa je za vas provjerila što se sve nudi, i po kojim cijenama! Sajam je otvoren svakoga dana od 8 do 20 sati. Pa krenimo zajedno u kupnju!

Ljubitelji cvijeća kojeg zaista ima u izobilju, doći će na svoje. Sukulenti svih boja i oblika prodaju se od 5 eura naviše. Za veće primjerke potrebno je izdvojiti 17 eura. Ljetnice se mogu naći već od 0,80 eura. Primjerice, gazanija koja je pogodna za jako sunce prodaje se po 2 eura, ukrasna kopriva također po 2 eura, dok se pelargonija može pronaći za 2,50 eura. Engleska pelargonija je nešto skuplja pa se za nju mora izdvojiti 3 eura. Lobelija i helikrizum, tagetes, karanfil i begoniju možete nabaviti za 1,50 do 2 eura.

Lantane se mogu nabaviti za 20 eura, kao i sobne biljke poput spatifila ili raznih paprati. Prekrasne hortenzije su 10 eura. Za ljubitelje začina, ružmarin, lavanda, ili mirta i mirisni bosiljak cijene se na 2 eura po sadnici.
Proizvodi OPG-ova

Ako ste u potrazi za zdravim i domaćim, i za vas imamo popis proizvoda! Fini voćni sirupi od bobičastog voća, bazge ili aronije kao i džem od aronije mogu se nabaviti za 4 eura. Kupinovo vino je 8 eura, dok su suhi čajevi poput onoga od kamilice 3,50 eura. Jagode i marelice su 3 odnosno 5 eura, dok je kila trešanja 14 eura. Grah trešnjevac je 5 eura, dok je domaću češnjak 7 eura po kilogramu. Domaća rajčica može se nabaviti za 4 eura po kilogramu. Likeri i domaće rakije su od 3 do 13 eura. Med odavno nije samo zimska namirnica, već se konzumira cijele godine. Prefini cvjetni med je 8 eura, matična mliječ se cijeni od 7 do 12 eura. Kaduljin med je od 12 do 14 eura, a poseban med za imunitet je 14 eura. U ponudi je i poseban bronhijal med za 6 eura.

Za čišćenje organizma na Cvjetnom sajmu je u ponudi ulje konoplje po cijeni od 6 eura, dok je ulje crnog kima 9 eura.

Čajevi za bronhitis, jetru i žuč, želudac, prostatu, ili čaj za štitnjaču i sniženje tlak, te za kolesterol mogu se kupiti po cijeni od 9 eura. Bučino ulje također možete nabaviti na Kontu, i priuštiti svojem organizmu zdravo začinjen obrok.

Kozmetika iz prirode

Ljubitelji prirodne kozmetike i pripravaka doći će na svoje. Nevenov melem je 6 eura, dok je gavezov 2 eura skuplji. Krema za ruke od matičnjaka je 8 eura, dok je ljekovita mast od vilinog korijena 11 eura. Mirisna vodica od ruže je 7 eura, a krema za lice je 8,50 eura. Melem od smilja je 8 eura. Cijena eteričnog ulja lavande je od 3 do 5 eura, ovisno o veličini bočice.

Proizvodi od drva

Najbolji prirodni materijal, drvo, na sajmu je zastupljen kroz priozvode poput valjaka za tijesto, kuhača, i drvenih dasaka za rezanje. Cijene se kreću od 1,30 eur nadalje. U ponudi su i kvalitetne košare, cekeri, podlošci i ribeži, kao i drvene igračke.

Vrtlarski i kuhinjski pribor

Različiti kuhinjski i vrtlarski pribor mogu se pronaći od 8 do 30 eura. Riječ je o izrazito kvalitetnim materijalima, s kojima su kupci jako zadovoljni.

Suhomesnati proizvodi

Dimljena panceta i suha slanina cijene se na 15 eura, dok su domaće suhe kobasice na vašem tanjuru za istu cijenu. Kvalitetni kulen košta 34 eura, dok je suhi kare po 20 eura. Slanina od crne slavonske svinje je 16 eura, a ako želite uživati u kulenovoj seki morat ćete izdvojiti 24 eura. Za kulen od crne slavonske svinje potrebno je izdvojiti 35 eura.

Sajam ne bi bio sajam bez unikatnih predmeta, pa slobodno zavirite na štand s preslatkim platnenim ruksacima, trakama za kosu od 4 eura, dok su razne narukvice i naušnice od 8 eura. U ponudi su i unikatne futrole za naočale. Vidimo se na Kontu!