PočetnaNovostiRijeka dobiva novi kolodvor i garažu: svečano potpisan ugovor o izgradnji kompleksa Žabica

Rijeka dobiva novi kolodvor i garažu: svečano potpisan ugovor o izgradnji kompleksa Žabica

Riječ je o investiciji vrijednoj nešto više od 85 milijuna kuna

Rijeka uskoro dobiva novi kolodvor i garažu. Dana 16.rujna 2022.godine u salonu grada Rijeke svečano je potpisan ugovor o prodaji nekretnina za izgradnju kompleksa Žabica. Ugovor je potpisan između grada Rijeke, TD Rijeka plus d.o.o i Best on parkinga-razvoj d.o.o.

Izgradnjom garaže koja će biti dio kompleksa Žabica, dobiva se 800 novih parkirnih mjesta, a važno je istaknuti kako će za rezidente koji su sada ostvarivali pravo na povlaštene parkirne karte za HŽ Žabicu i Putničku obalu, biti osigurano 150 parkirnih mjesta.

Gradonačelnik Marko Filipović istaknuo je kako je riječ o velikom projektu od velikog značaja za grad i građane, jer se mijenja vizura grada, a bit će to prilika za broje tvrtke i zaposlenike da upravo Rijeka postane njihov novi dom.

Direktor Rijeka plusa, Željko Smojver istaknuo je zadovoljstvo u svoje osobno ime i ispred Rijela plusa, što je ovaj ugovor potpisan, te što će se omogućiti i parkirna mjesta za stanare.

U iime kupca, nazočnima se obratio i Johann Breiteneder, istaknuvši kako je riječ o petoj lokaciji Best in parkinga na području grada Rijeke, te kako je Rijeka izniman grad u ekonomskom i turističkom smislu, te kako ih iznimno raduje ovaj veliki projekt.