PočetnaNovostiSlužba prometa Rijeka plusa ponosni sudionik u projektu CEKOM – Centar za kompetenciju za pametne gradove

Služba prometa Rijeka plusa ponosni sudionik u projektu CEKOM – Centar za kompetenciju za pametne gradove

Služba prometa Rijeka plus d.o.o. ponosno sudjeluje u projektima Centra za kompetenciju za pametne gradove. Završna konferencija će se održati u ponedjeljak, 27. veljače 2023. godine s početkom u 10 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

Riječ je o obilježavanju uspješnog završetka trogodišnjeg projekta, i to najvećeg razvojnog projekta u Hrvatskoj u području informacijsko komunikacijskih rješenja usmjerenih na poboljšanje kvalitete života građana. Projekt je vrijedan 149,6 milijuna kuna, a sudjeluje 20 partnera.

Kroz završnu konferenciju projekta predstaviti će se zajednički rezultati svih 20 partnera projekta, uz fokus na izlazne pokazatelje. Projekt se temelji na rješavanju izazova s kojima se nosi svaki grad, od upravljanja, pametnih rješenja za okoliš, ekonomiju i promet. Konferencijski program bit će podijeljen na cjeline podprojekata nastalih unutar CEKOM-a za pametne gradove.

Projekti su dobili 95,4 milijuna bespovratnih EU sredstava, te su iznjedrili 36 proizvoda, što je omogućilo otvaranje 50 radnih mjesta. Također, Služba prometa Rijeka plusa na nekoliko je dana dobila priliku testirati MG ZS automobil, potpuno električni auto s inteligentnim i potpuno digitalnim sustavom upravljanja.