PočetnaNovostiPrometna regulacija uoči Međunarodne karnevalske povorke

Prometna regulacija uoči Međunarodne karnevalske povorke

Na dan održavanja Međunarodne karnevalske povorke na području užeg centra grada uspostaviti će se zona zabrane prometa za sva vozila osim za vozila sudionika u karnevalskoj povorci.

Sav promet, uključujući i vozila javnog gradskog prijevoza, usmjerit će se sjevernim prometnim koridorom, odnosno ulicama F. la Guardije, Pomerio i Žrtava Fašizma u smjeru zapad – istok, odnosno ulicama Školjić, I. Gorhovca, Žrtava fašizma, Pomerio i F. la Guardije u smjeru istok – zapad.

Na dan karnevala, u vremenu od 10 do 23 sata, zabranit će se prometovanje svim vozilima na području užeg središta grada Rijeke, omeđeno ulicama: Ulica Riva, Ulica Riva Boduli, Ulica Ivana Zajca, Ribarska ulica, Ulica Fiumara, Scarpina ulica, Adamićeva ulica, Jadranski trg, Ciottina ulica i južni ogranak Ulice Erazma Barčića, Trpimirova te Zadarska ulica, u svim ulicama na području između Korza, odnosno Scarpine ulice i obale, ističu u Turističkoj zajednici grada Rijeke.

Policijski će službenici do 11,30 sati propuštati organizirane karnevalske grupe s alegorijskim kolima i ostale sudionike karnevalske povorke koji će doći autobusima iz smjera istoka duž ulica Fiumara, Scarpina i Adamićeva do mjesta okupljanja u Ulici Riva.

Ograničenje prometa

Ograničeni promet odvijat će se ulicama Krešimirovom, Trgom Žabica, odnosno Demetrovom, Wenzelovom te cestom D404 i Cindrićevom ulicom. Fizičko upravljanje prometom provest će se putem policijskih službenika i službenika Prometnog redarstva.

– U navedenom vremenu promet će se odvijati na sljedeći način: promet vozila iz smjera zapada, na raskrižju Krešimirova – Manzonijeva preusmjeriti Manzonijevom ulicom i dalje na sjeverni koridor, na Jadranskom trgu na raskrižju Ciottina – Erazma Barčića zabranjuje se ulazak vozila prema Trpimirovoj i Zadarskoj; na raskrižju ulica Erazma Barčića – Frana Kurelca i raskrižju ulica E. Barčića – Dolac, zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada prema Jadranskom trgu; na raskrižjima u ulicama Riva i Ivana Zajca te Adamićevoj, zabranjuje se ulazak/izlaz vozila u/iz Zanonove i Henckeove; na cesti D404, na raskrižju s Cindrićevom ulicom zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada cestom D404 za sva vozila; na raskrižju ulica Ribarske i Matije Gupca zabranjuje se izlaz vozila iz Ulice Matije Gupca; na raskrižju Žrtava fašizma – Fiumara -Titov trg zabranjuje se skretanje svim vozilima iz Ulice Žrtava fašizma prema Fiumari odnosno centru kao i prema Titovom trgu.

Dopušteni smjer kretanja je isključivo ravno prema Ulici Rade Šupića, piše u obavijesti riječke Turističke zajednice.