PočetnaNovostiPrivremena regulacija prometa za vrijeme Dječje karnevalske povorke

Privremena regulacija prometa za vrijeme Dječje karnevalske povorke

Na dan održavanja Dječje karnevalske povorke 04. lipnja u središtu grada zabranjuje se promet za sva vozila osim onih koja sudjeluju u karnevalskoj povorci. U pojedinim ulicama i na određenim parkiralištima zabranjuje se parkiranje, a javni prijevoz putnika organizira sjevernim prometnim koridorom.

Po okupljanju grupa i formiranju povorke, a u vremenu od 15 do 20 sati, zabranjuje se prometovanje svim vozilima ulicama Fiumara, Scarpinom, Adamićevom, Splitskom, Zadarskom, Ulicom Riva, Ulicom Ivana Zajca i Ribarskom ulicom.

Iznimno od navedenog, na dan održavanja karnevalske povorke, u vremenu od 12 do 20 sati zabranit će se prometovanje za sva vozila parkirana na Adamićevom gatu u smjeru izlaza s parkirališta Putnička obala. Za potrebe okupljanja Dječje karnevalske povorke koristit će se samo dio parkirališta Putnička obala (između botela Marina i caffe bara Karolina), a prostor će se ograditi zaštitnim metalnim ogradama.

Ograničeni promet odvijat će se ulicama Krešimirovom, Trgom Žabica, dijelom Ulice Riva i Zadarskom ulicom, odnosno Rivom Boduli, Demetrovom, Wenzelovom te cestom D404 i Cindrićevom ulicom. U Ulici Nikole Tesle privremeno je, zbog radova u tijeku, zatvoren za sav promet krajnji istočni prometni trak. Iz tog razloga, za smjer kretanja jug – sjever koristit će se središnji istočni prometni trak, a za smjer kretanja sjever – jug krajnja dva zapadna prometna traka.

Fizičko upravljanje prometom provest će putem policijskih službenika i službenika Prometnog redarstva.

U navedenom vremenu promet će se odvijati na slijedeći način:
• promet vozila iz smjera zapada, na raskrižju Krešimirova – Manzonijeva preusmjeriti Manzonijevom ulicom na sjeverni koridor
• na raskrižju Erazma Barčića-Frana Kurelca zabranjuje se prometovanje svim vozilima prema centru
• na raskrižju Žrtava fašizma – Fiumara zabranjuje se skretanje svim vozilima iz Ulice Žrtava fašizma prema centru
• na cesti D404, na raskrižju sa Cindrićevom ulicom zabranjuje se prometovanje u smjeru centra grada cestom D404 za sva vozila
• na raskrižjima u ulicama Riva i Ivana Zajca te Adamićevoj, zabranjuje se ulazak/izlaz vozila u/iz Splitske, Zanonove, Henckeove
• na raskrižju ulica Ribarske i Matije Gupca zabranjuje se izlaz vozila iz Ulice Matije Gupca
• na Jadranskom trgu na raskrižju Zadarska -Trpimirova zabranjuje se ulazak vozila u Zadarsku ulicu.

Međugradskim autobusima čije je odredište autobusni kolodvor Žabica, dozvolit će se ograničeno prometovanje, odnosno vožnja Krešimirovom ulicom do autobusnog kolodvora

Dostavnim vozilima Hrvatskih pošti također će se dozvoliti ograničeno prometovanje, odnosno vožnja do Trga Žabica i dalje do skladišta “Pod voltom”.

Sva vozila koja su u vrijeme održavanja karnevalske povorke smještena na području tržnice i putničkog terminala, preusmjeravat će se preko Demetrove ulice kroz lučko područje do raskrižja državne ceste D404 i prilazne ceste kontejnerskom terminalu Brajdica.