PočetnaNovostiPredstavljene nove funkcionalnosti Rijeka City Card portala

Predstavljene nove funkcionalnosti Rijeka City Card portala

Uz već postojeće usluge KD Autotroleja, i najma Riciklete, građanima je putem RCC portala sada omogućeno i plaćanje satne, cjelodnevne i tjedne parkirne karte te podmirenje dnevne parkirne karte koje su izdane korisnicima. Moguća je i obnova članstva i plaćanje zakasnine u Gradskoj knjižnici Rijeka te plaćanje objedinjenih računa Ri-Stana kreditnim i debitnim karticama bez naknade. Kupnja i plaćanje  omogućeni su putem kartica MasterCard, Visa, Diners i Maestro.

Nove funkcionalnosti putem RCC portala predstavili su pročelnik Zavoda za informatičku djelatnost Grada Rijeke Željko Jurić; direktorica tvrtke Poslovni sustavi d.o.o. Silvija Lučić; direktorica tvrtke Ri-Stan d.o.o. Laura Bolić Lazarić; Dragana Šmitran Babić ispred tvrtke Rijeka plus d.o.o.; ravnatelj Gradske knjižnice Rijeka Niko Cvjetković i direktor tvrtke Kupuj on line d.o.o.  Emir Dizdarević.

Plaćanje satne, cjelodnevne i tjedne parkirne karte, te podmirenje izdane DPK

Ispred Rijeka plusa, korisnici parkirališta Grada Rijeke, putem webshopa u ovom trenutku mogu kupiti:

  1. Tjedne karte za sva otvorena parkirališta
  2. Cjelodnevne parkirne karte za otvorena parkirališta, izuzev zona 0 i 0A gdje je na snazi ograničenje parkiranja u trajanju od 120 minuta
  3. Satne karte za sva otvorena parkirališta
  4. Mjesečne karte za Zagrad B – za fizičke osobe, po komercijalnoj cijeni od 800,00 kn

Izuzev navedenog, korisnici mogu platiti i dobivene dnevne parkirne karte dobivene od strane kontrolora. 

Korisnici  više ne moraju više imati kovanice za plaćanje parkirne karte ili plaćati naknadu za SMS poruke. Na primjer, korisnik koji parkira svoje vozilo na parkiralištu Rijeka plusa na aparatu za plaćanje parkirne karte skenira QR kod koji ga vodi ga na RCC portal, na parkiralište na kojem se nalazi te na RCC portalu plaća parkirnu kartu. Ukoliko korisnik plati dva sata, a odluči ostati još dva, u svakom trenutku se može ponovo prijaviti u svoj korisnički profil na RCC portalu te platiti dodatne sate. Korisniku o isteku plaćenog parkinga i dalje dolazi obavijest na email i na upisani broj mobitela putem SMS-a koji je za korisnika besplatan. Opcije plaćanja parkinga SMS porukom (uz nadoknadu za SMS poruku) kao i plaćanje kovanicama i dalje su dostupne.

Jednostavno i praktično korištenje

Za registraciju su potrebni samo ime, prezime te email adresa. Korisnik u trenutku registracije odabire korisničko ime i lozinku ili se prijavljuje s računom neke od ponuđenih društvenih mreža odnosno Google računom. Spremanje podataka je na visokoj razini sigurnosti i zaštite, a partner za internetsko plaćanje WSPay posluje sukladno PCI DSS sigurnosnim standardom razine 1 međunarodnih sustava plaćanja.