PočetnaNovostiObavijestiOdržano šesto izdanje EKO utorka na Tržnici Brajda

Održano šesto izdanje EKO utorka na Tržnici Brajda

RIJEKA – Utorak, 30. srpnja 2019. održana je promocija pod nazivom “EKOutorak” na Tržnici Brajda koja je po šesti put okupila ekološki certificirane proizvođače i ostale sudionike s raznolikom ponudom domaćih proizvoda.

Goji bobice

OPG Hero Vedran izložio je egzotične Goji bobice i prerađevine iz doline Raše u Istri. Mogli su se degustirati i kupiti ukusni nektar, džem po cijeni od 30 kuna, voćni namazi po cijeni od 25 kuna i svježe bobice od 20 kuna. Poznatije u kuhinjama kao „sretne bobice“ ili „crveni dijamanti“ su voće s najvećom nutritivnom gustoćom koje se koristi više od 5000 godina.

Goji bobice su voće koje raste na Himalaji i smatra se biljkom iznimnih kvaliteta. Prije svega izvor su esencijalnih aminokiselina bez kojih organizam ne bi mogao pravilno funkcionirati. Posjeduju snažna antioksidativna svojstva te tako djeluju zaštitno na organizam. Dobar su izvor esencijalnih masnih kiselina odgovornih za pravilno funkcioniranje mozga i krvožilnog sustava. Ipak, treba obratiti pozornost da ljudi sa zdravstvenim tegobama trebaju biti na oprezu pošto Goji bobice mogu djelovati na snižavanje šećera u krvi i snižavanje krvnog tlaka.

Uberi ovo

Internet trgovina uberiovo.hr  poznata je po odabiru domaće hrane i besplatnoj dostavi subotom na prag mnogih riječana koji s zadovoljstvom koriste usluge simpatičnih dama Višnje Basioli i Biljane Cvijanović. Osim prve virtualne trgovine ovog tipa, od početka 2017. godine, u Jedrarskoj ulici, otvorena je i simpatična trgovina sa sličnim asortimanom, za sve one koji više vole sami odabrati svoje voćke. Na ovom EKO utorku održale su promociju svoje trgovine uz zanimljivu dekoraciju i prezentaciju proizvoda.

Također, sudjelovali su obrt Bitoraj iz Mrkoplja koji je osim ekoloških jaja svoju ponudu obogatio i eko tjesteninom, Socijalna zadruga Put ponudila je ukusni pesto od medvjeđeg luka s maslinovim uljem i slaninom, svježi patlidžan i tikvice te sirupe poput onog s bobicama bazge. Svojim prisustvom EKO utorak je podržao ponovno OPG Mičić s medom i proizvodima od meda.

Poziv izlagačima

Slijedeći EKO utorak održati će se 6. kolovoza i okupiti izlagače na Tržnici Brajda s opet bogatom i raznolikom ponudom.

Tvrtka RIJEKA plus d.o.o. za „EKO utorak“ upućuje poziv svim zainteresiranim proizvođačima koji imaju certifikate o ekološkoj proizvodnji ili su u procesu ishođenja da izlože svoje proizvode na Tržnici Brajda u sklopu projekta. Kotizacija za sudjelovanje iznosi simboličnih 20 kuna, a osigurano je besplatno cjelodnevno parkiranje za vozila izlagača. Prijava za sudjelovanje moguća je pozivom na broj 051/311-487 (pon-pet od 8 do 16 h), na dežurni telefon 092/384-66-49 (pon-ned od 8 do 20 h), putem elektroničke pošte: marketing@rijeka-plus.hr ili službene Facebook stranice Rijeka plusa.

Više o prethodnim izdanjima EKOutorka možete pogledati ovdje.

Posjetite ponovno Tržnicu Brajda na „EKOutorak“ i zajedno podržimo ekološku proizvodnju!