PočetnaNovostiOdržana smotra Zimske službe: spremno 64 kamiona i 160 radnika

Održana smotra Zimske službe: spremno 64 kamiona i 160 radnika

 U petak, 27. listopada 2023. s početkom u 9:00 sati na prostoru parkirališta poslovne zgrade Ceste -Rijeka d.o.o. održala se smotra opreme za zimsku službu. Za zimske mjesece spremno je tako 64 kamiona, 20 utovarivača i 160 radnika. Ispred TD Rijeka plus d.o.o., smotri je nazočio Rukovoditelj Stožera zimske službe Miroslav Badrić.

Radi održavanja prohodnosti cesta u zimskim uvjetima, sprječavanja poledice i uklanjanja snijega nogostupa, trgova, stubišta, pješačkih zona, autobusnih stajališta i organiziranja javnog gradskog prijevoza, uprave te trgovačka i komunalna društva u čijoj su nadležnosti poslovi održavanja, svake godine donose programe i vrše pripreme za rad i pružanje usluga u zimskim uvjetima.

Programe donose:

  • HAC d.o.o. Zagreb za održavanje dijela autoceste u koncesiji društva
  • Hrvatske ceste za održavanje državnih cesta
  • Rijeka plus d.o.o. za održavanje nerazvrstanih cesta
  • KD “Čistoća” za održavanje javno-prometnih površina namijenjenih za kretanje pješaka
  • KD “Autotrolej” za održavanje voznog parka i obavljanje javnog gradskog prijevoza.

Dežurstva se uvode 1. studenog u planinskom i 15. studenog 2023.godine u primorskom području. Smotra se održava u poslovnom centru Ceste-Rijeka na Kukuljanovu i u zimskoj bazi u Delnicama.

Ceste Rijeka d.o.o. u zimskom periodu održavaju oko 1.400 kilometara javnih i oko 600 kilometara nerazvrstanih cesta, od čega je oko 900 kilometara u planinskom, a oko 1.100 u priobalnom i obalnom području. TD Rijeka plus d.o.o. održava 350 kilometara nerazvrstanih prometnica.