PočetnaNovostiOd lipnja umanjenje zakupnine za 30 posto za zakupce na Centralnoj tržnici

Od lipnja umanjenje zakupnine za 30 posto za zakupce na Centralnoj tržnici

Grad Rijeka izašao je u susret zakupcima na Centralnoj gradskoj tržnici i umanjit će im zakupninu za prodajna mjesta i skladišne prostore za 30 posto od 1. lipnja 2024. godine zbog pada prometa koji je rezultat radova u Adamićevoj ulici.

Zakupci će plaćati smanjenu zakupninu do okončanja radova, a riječ je o 122 poslovna subjekta. U svrhu pomoći zakupcima koji su indirektno pogođeni radovima u Adamićevoj ulici koji se izvode u sklopu projekta “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracija Rijeka”, a nakon provedenih analiza stručnih službi Rijeka plusa, u dogovoru s Gradom Rijeka određeno je kako će zakupnina za prodajna mjesta i skladišne prostore na Centralnoj gradskoj tržnici biti umanjena za 30 posto.

Umanjeni računi za 122 subjekta

Na taj način šaljemo poruku da želimo zadržati riječki centralnu tržnicu, izjavio je riječki gradonačelnik Marko Filipović. On je dodao da da na mjesečnoj razini umanjenje iznosi oko 17.000 eura bez PDV-a.

Ovim umanjenjem bit će obuhvaćeni svi zakupci koji s Rijeka plusom imaju sklopljen Ugovor o dugoročnom zakupu prodajnog mjesta na tržnicama, odnosno ukupno 122 subjekta, pri čemu se umanjenje ne odnosi na korisnike dnevnog zakupa, ugovore o privremenom korištenju, prigodne prodaje i slično. Predviđeno umanjenje planira se primijeniti na razdoblje od 1. lipnja 2024. godine do okončanja radova.

– Prihodi od zakupnina Centralne tržnice čine gotovo 90 posto ukupnih prihoda od zakupnina svih triju tržnica, te da će umanjenje zakupnine značajno utjecati na gubitak prihoda, kao i na ostale pokazatelje poslovanja Rijeka plusa, pojasnio je Filipović.