PočetnaNovostiObavijest za korisnike parkirališta

Obavijest za korisnike parkirališta

Obavještavamo korisnike parkirališta da će radi svečanog otvaranja manifestacije Europske Prijestolnice Kulture ( EPK ) biti zabranjeno parkiranje kako slijedi:

  • od dana 22.01.2020. (srijeda) do dana 07.02.2020. (petak) će biti zabranjeno parkiranje na više dijelova parkirališta Putnička obala zbog postavljanja instalacija
  • od dana 30.01.2020. (četvrtak) do dana 02.02.2020. (nedjelja) na parkiralištu Putnička obala i ulici Riva Boduli  će biti zabranjeno parkiranje na cijelom parkiralištu. Prostor će biti ograđen.

Korisnici povlaštenih,  mjesečnih i satnih  parkirnih karata u vrijeme zabrane mogu parkirati svoja vozila:

  • na zatvorenom parkiralištu: Delta“,
  • i otvorenim parkiralištima: Područje Gradske tržnice ( Verdieva, Zagrebačka, Senjsko pristanište, Wentzelova, Matačićeva) , Ivana Zajca, Matije Gupca, Veslarska, HŽ Brajdica, HŽ Žabica, Gomila i Školjić

Izuzev dana 01.02.2020. ( subota ) od 7.00 sati kada će pored parkirališta Putnička obala i Riva boduli biti zatvorena slijedeća parkirališta za sve korisnike: Žabica (HŽ Žabica); parkiralište u Zanonovoj ulici, Splitskoj ulici, Zadarskoj ulici, Ulici Riva, parkirališta u Verdievoj, Zagrebačkoj, Demetrovoj, Wenzelovoj, Senjsko pristanište, Ulici Ivana Zajca i na Grobničkoj Rivi.

Korisnicima  parkirališta se u navedenom periodu preporuča izbjegavanje parkiranja u centru grada jer će po zatvaranju prometa 01.02.2020. od 14.00 sati kretanje vozila biti ograničeno.

 

  • Također se od 31.01.2020 do 02.02.2020 za parking zatvara garaža Zagrad B zbog potrebe korištenja parkirnih mjesta za veći broj gostiju iz Vlade, veleposlanstava i konzulata te zbog Konferencije ministara kulture JI Europe koja se održava istoga dana u Rijeci.

 

Vozila parkirana u vrijeme zabrane će ukloniti specijalno vozilo „pauk“.

Vozila koja budu u zoni zabrane parkiranja, prema potrebi će se specijalnim vozilom „pauk“ premjestiti na druge lokacije a informaciju o tome gdje su vozila premještena mogu se dobiti na telefonski broj 051 / 311 – 400 (u vremenu od 06 do 22 sata) dok se nakon tog vremena informacija može dobiti u postaji Prometne policije.