PočetnaNovostiObavijestiObavijest o početku rada tržnica

Obavijest o početku rada tržnica

Poštovani korisnici usluga tržnica i zakupci,

Od subote, 28.03.2020. godine, odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, ponovo se uspostavlja rad zatvorenih objekata u sastavu riječkih tržnica uz strogo poštivanje mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te dodatnih mjera.

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 27. ožujka 2020. godine, ponovno je dozvoljen rad specijaliziranim trgovinama u sklopu tržnica koje prodaju prehrambene proizvode, higijenske potrepštine te poljoprivrednim trgovinama i onima koje prodaju hranu za životinje. Sukladno tome, otvaraju se zatvoreni objekti na riječkim tržnicama kojima upravlja Rijeka plus d.o.o.

Zatvoreni objekti Centralne tržnice, Tržnice Brajda i Tržnice Zamet, od sutra, 28. ožujka 2020. godine rade prema redovnom radom vremenu zatvorenih objekata na tržnicama kojima upravlja Rijeka plus d.o.o.

Rijeka plus d.o.o. će na tržnicama osigurati djelatnike koji će prevenirati stvaranje gužve, a jasne upute o pravilima ponašanja za kupce i prodavače bit će istaknute  na svim ulazima u zatvorene prostore tržnice te postavljene na vidljiva mjesta u prodavaonicama.

Na ulazima će se za korisnike osigurati punktovi s dezinfekcijskim sredstvima za ruke također uz istaknute obavijesti o općim mjerama smanjenja rizika od zaraznih bolesti.

Primjenjivati će se mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja i dezinficiranja svih prostora.

Mole se svi kupci i zakupci da se strogo pridržavaju svih do sada, od strane nacionalnog Stožera civilne zaštite, propisanih mjera u cilju sprječavanja širenja zaraze korona virusom te da poštuju sve naputke djelatnika Rijeka plus d.o.o. koji će kontrolirati provođenje mjera zaštite i samozaštite od zaraze korona virusom.