PočetnaNovostiObavijest o dodatnom broju dostavnih parkirnih mjesta za opskrbu riječke tržnice

Obavijest o dodatnom broju dostavnih parkirnih mjesta za opskrbu riječke tržnice

Obavještavamo Vas da će se tijekom noći od 01. na 02. kolovoza 2018. godine na području oko glavne tržnice, odnosno u Ulici Riva Boduli i Zagrebačkoj ulici označiti dodatan broj parkirnih mjesta za dostavna vozila.

Navedeno je potrebno zbog izvođenja radova za vrijeme rekonstrukcije teretnog kolodvora Rijeka/Brajdica od najmanje dvije godine, pri čemu se predviđa bitno veća frekvencija prolaska vlakova preko ulica Riva i Ivana Zajca, što će uzrokovati ukidanje određenog broja parkirnih mjesta (u ulici Ivana Zajca), ali i parkirnih mjesta rezerviranih za opskrbu.

Prolazi vlakova predviđeni su na način da u vremenskom razdoblju od 06:00 do 09:00 sati, te od 14:00 do 17:00 sati vlakovi ne prolaze navedenom ulicom, a u razdoblju od 09:00 do 14:00 sati te od 17:00 do 22:00 sati prolaze 4 vlaka. Prolaz ostalih vlakova bit će u noćnom terminu od 22:00 do 06:00 sati. U Ulici Ivana Zajca, uz prugu, postavit će se samostojeća žičana ograda koja će onemogućavati prijelaz pješaka.

Budući da se u navedenom razdoblju više neće moći obavljati opskrba tržnice iz ulice Ivana Zajca, u ulici Riva Boduli, dodatne lokacije za opskrbu označit će se:

  • na dijelu desne prometne trake (koja je namijenjena za smjer kretanja ravno i desno)
  • na dijelu lijeve prometne trake (koja je namijenjena za smjer kretanja ravno i lijevo)

U Zagrebačkoj ulici, dodatne lokacije za opskrbu označit će se s obje strane ulice.

Nove lokacije će se obilježiti na način da će se žutim crtama označiti dio prometnog traka rezerviran za opskrbu, a ne pojedinačna mjesta opskrbe.