PočetnaNovostiKreću radovi na rekonstrukciji raskrižja Zvonimirova-Rikard Benčić

Kreću radovi na rekonstrukciji raskrižja Zvonimirova-Rikard Benčić

Od 19.rujna 2022.godine do 23.prosinca 2022.godine uspostavlja se privremena regulacija prometa na raskrižju Zvonimirova ulica– Ulica Rikarda Benčića, zbog rekonstrukcije raskrižja, na način:

faza Ia: zatvaranje krajnjeg južnog prometnog traka u razdoblju od 19.09.-03.10.2022.godine. U svim fazama su postavljeni obilasci za pješake.

  • promet iz smjera Krnjevo-Centar grada će biti sveden samo na unutarnju južnu prometnu traku, dok će se promet iz smjera Centar-Krnjevo odvijati na 2  sjeverna traka.
  • Napomena: samo kroz raskrižje će se prometovati u punom profilu prometnice (na 4 prometna traka Zvonimirove ulice).

FAZA Ib radovi se izvode na krajnjem južnom traku, južnom nogostupu i na zapadnoj strani Ulice R. Benčića (nasuprot zgrade Novog lista)

  • promet iz smjera Krnjevo-Centar će biti sveden samo na unutarnju južnu prometnu traku a u zoni raskrižja će se formirati trak za lijevog skretača (u sjevernoj unutarnjoj traci) kako bi vozila mogla skrenuti u Rikarda Benčić. Promet iz smjera Centar-Krnjevo odvijati će se krajnjim sjevernim trakom

isto kao u FAZI IB, + ukida se bus stajalište u smjeru Grada prije nailaska na benzinsku crpku (nasuprot zgrade Novog lista)

U FAZI IA, IB I IC –  promet kroz Rikarda Benčića se odvija jednosmjerno (od Zvonimirove prema Čandekovoj)

FAZA ID – radovi se izvode na južnim prometnim trakama i južnom nogostupu i u punoj širini kolnika Rikarda Benčića (nasuprot zgrade Novog lista). Semafori na raskrižju Zvonimirova- R. Benčića se stavljaju na treptanje (jer nema lijevog skretača)

 

FAZA II – radovi se izvode na sjevernim trakama Zvonimirove ulice i u punoj širini kolnika Rikarda Benčića (nasuprot zgrade Novog lista)

  • promet suprotnih smjerova (Krnjevo-Centar se odvija krajnjim južnim prometnim trakom  a Centar-Krnjevo unutarnjim južnim prometnim trakom). Privoz Rikarda Benčića se zatvara za prometovanje vozila (na području radova)

FAZA III –  dok se radovi izvode na sjevernoj strani kolnika Zvonimirove ulice , vrijedi privremena regulacija kao za vrijeme FAZE II

  • dok se izvode radovi na južnoj strani kolnika Zvonimirove ulice, vrijedi privremena regulacija kao u FAZI ID.

faza III