PočetnaNovostiFOTO: paviljon tržnice Brajda ugostio panel o antirodnim pokretima

FOTO: paviljon tržnice Brajda ugostio panel o antirodnim pokretima

U prostoru paviljona tržnice Brajda 14. 6. 2024. godine održan je dobro posjećen panel naziva Antirodni pokreti: istraživanja i otpor, kako bi se osvijestio i raspravio utjecaj antirodnih pokreta na društvo, prava LGBTQIA+ osoba i reproduktivna prava.

Na panelu su sudjelovali Maja Gergorić (Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu), Tanja Vučković Juroš (Odsjek za sociologiju, FFZG), Hrvoje Šimičević (Novosti), Ana Lovreković (fAKTIV) i Ana Jurčić (Dodirni mi koljena), dok je panel moderirala Marta Baradić.

Na inicijativu Kina Katarina ovaj panel organiziran je s ciljem poticanja informirane javne rasprave o antirodnim mobilizacijama te predstavljanja recentnih istraživanja antirodnih pokreta i otpora takvim trendovima.

Sudionici su se tako upoznali s osnovnim konceptima, poviješću i repertoarima antirodne mobilizacije te aktualnim opozicijskim borbama i inicijativama. Također, cilj panela je povezivanje srodnih inicijativa i akterica u zajedničkoj borbi za prava LGBTQIA+ osoba i reproduktivna prava.