PočetnaNovostiFoto: oprez, pješaci! Za maksimalnu sigurnost u prometu, postavljeni svjetleći znakovi na nekoliko lokacija

Foto: oprez, pješaci! Za maksimalnu sigurnost u prometu, postavljeni svjetleći znakovi na nekoliko lokacija

Svrha svakog prometnog znaka je regulacija prometa, sigurnost i zaštita pješaka i svih sudionika u prometu. Obzirom da su pješaci najranjivija skupina u prometu, u sklopu prioriteta mjesnih odbora grada Rijeke, realizirano je postavljanje svjetlećih znakova na nekoliko lokacija. U zoni pješačkog prijelaza ispred Guvernerove palače, znak s treptačima dodatno signalizira oprez vozačima. U Ulici Podmurvice postavljen je promjenjivi prometni znak koji se uključuje samo kada se detektira prisutnost pješaka.

Kako bi se dodatno vozače upozorilo na pješake, u zavoju u Ulici Kozala do raskrižja s Mihačevom Dragom postavljena su također dva svjetleća prometna znaka s treptačima za oba smjera prometovanja. Signal i natpis “pješaci” na displeju dodatno upozoravaju na potrebu smanjenja brzine i opreza, tim više što na navedenoj dionici nema nogostupa, već je postavljena odbojna ograda.

Na ovaj način, sinergijom mjesnih odbora, grada i Rijeka plusa, nastoji se povećati senzibilitet vozača za ostale sudionike u prometu, te pružiti maksimalnu zaštitu pješacima.