PočetnaNovostiFOTO: nema čega nema na Cvjetnom sajmu kod Konta – pogledajte veliku fotogaleriju

FOTO: nema čega nema na Cvjetnom sajmu kod Konta – pogledajte veliku fotogaleriju

Šareni se Kont! Bogate sadnice cvijeća, sukulenata, trajnice, pelargonije, grmovi, ukrasni mini vrtovi, začinsko bilje, kadifice, ukrasne koprive, hortenzije, begonije….nema čega nema na nikad bogatijem Cvjetnom sajmu kod Konta. Cijene se kreću već od 1,00 eur pa sve do 15 eura za veće biljke u teglama.

Osim cvijeća koje je ove godine zaista prekrasno, čime Kont dobiva potpuno novo ruho, na sajmu se nude i suhomesnati proizvodi poput kobasica, špeka, pancete, kulena i tlačenice iz Slavonije i Istre. Cijena se kreće od 12 eura po kilogramu za pancetu, do 18 eura za kulen. Ne nedostaje ni finog domaćeg sira, kao i bučinog ulja, džemova, ukiseljenog povrća i salata.

Ekološki, zdravo, prirodno

U ponudi se nalazi i prirodna kozmetika i kreme poput vilinog korijena, kreme od lavande, smilja i nevena. Za ljubitelje eko proizvoda, tu je primjerice suha kopriva, medvjeđi luk po 3,50 eura, začini poput origana, peršina, i bosiljka čija je cijena 2,70 eura po staklenci. Namaz naziva čokoladni san prodaje se po 3,50 eura, a i ljubitelj ajvara, kiselih salata, ili prirodnih sokova će doći na svoje. Domaći jabučni ocat može se kupiti za 4,00 eura po litri. Slatke, mirisne jagode se cijene na 3,00 eur po kantici, a u ponudi su i eko kruške, rajčica i paprika.

Nešto fino za pojesti…

Bilo da ste se odlučili za suhomesnate proizvode ili ste odlučili uživati u marmeladama, i svježem voću i povrću nećete pogriješiti. Na sajmu se možete i okrijepiti svježim fritulama s raznim preljevima, u ponudi je i tost u tortilji, friško pečene kifle i peciva s čvarcima, kao i kruh ispod peke. Zasladiti se možete i finim kolačima, kao i odličnim prirodnim sladoledom iz Istre.

Art kutak

Ove godine na sajam su došli i brojni izlagači sa proizvodima koji su njihovih ruku djelo – keramički predmeti, lončarski proizvodi, kukičani predmeti, torbice, nakit, trake za kosu…Našao se tu i kutak s knjigama, ali i oprema za kućne ljubimce. Za sve one koji muku muče s nametnicima, ove godine se po prvi puta na sajmu našao i Bio farm s potpuno neškodljivim bio sredstvima i fungicidima za tretiranje biljaka. Ovi proizvodi na prirodan način suzbijaju pepelnicu, plamenjaču, sivu plijesan i čađavost. Proizvodi se mogu primjenjivat na sve biljke.

Sajam je otvoren svaki dan od 8-20 sati sve do 12.svibnja. U petak, 10.svibnja od 10 sati KD Čistoća dijeliti će sadnice. Prošetajte, uživajte i podržite domaće proizvođače!