PočetnaNovostiFoto: cestovni otoci, suženje prometnog traka i crvena polja za sigurnije prometovanje Baštijanovom ulicom

Foto: cestovni otoci, suženje prometnog traka i crvena polja za sigurnije prometovanje Baštijanovom ulicom

Puno puta smo naglašavali kako je sigurnost u prometu prioritet broj jedan i mjesnih odbora, i građana, ali i stručnih službi grada.

U vidu povećanja stupnja sigurnosti na dijelu Baštijanove ulice kod Volčićevog trga izvedeni su središnji cestovni otoci i proširenje južnog nogostupa. Kako bi novo prometno rješenje bilo što uočljivije izvela su se i crvena polja od termoplastike prije pješačkog prijelaza. Oznake od termoplastičnih materijala karakterizira vrlo dobra uočljivost u svim vremenskim prilikama, kao i u noćnim i drugim uvjetima smanjene vidljivosti i to tijekom cijele godine te najvažnije, poboljšavaju trenje kod kočenja. U sklopu projekta, pojačala se javna rasvjete te su se postavili zaštitni stupići.

Također, uz južni rub kolnika iza proširenja nogostupa obilježeno je parkirno mjesta za vozila dostave, 3 uzdužna parkirna mjesta za osobna vozila i nova pozicija spremnika za otpad.

Izgradnjom cestovnih otoka onemogućava se nepropisno prometovanje vozila preko polja za usmjeravanje prometa čime se ugrožavaju svi sudionici u prometu. Cestovni otoci doprinijet će smanjenju brzine prometovanja upravo zbog suženja prometnih traka. Na taj način, svi sudionici u prometu maksimalno su zaštićeni.