PočetnaNovostiČestitka gradonačelnika grada Rijeke uoči nadolazećih blagdana

Čestitka gradonačelnika grada Rijeke uoči nadolazećih blagdana

Poštovani partneri i suradnici,

dragi prijatelji našega grada,

Iza nas još je jedna godina obilježena izazovima epidemije koronavirusa, godina u kojoj smo svi imali prilike uvidjeti kako je zdravlje sviju nas, ipak najvažnije.

Unatoč tome, uspjeli smo pokrenuti značajne infrastrukturne i prometne projekte, ključne za budućnost našega grada. Uz to, svjesni činjenice kako je u ovim okolnostima, izrazito važno upravo djeci i mladima stvoriti preduvjete za kvalitetan život, rast i razvoj, novi ritam grada usmjerili smo, upravo ka njima.

U godini koju privodimo kraju, zaključili smo projekt Europske prijestolnice kulture, a u završnoj je fazi priprema projekta Europski grad sporta. Titula je to koju će Rijeka ponijeti 2022.godine, a koja će, uz već vidljivu poziciju na kulturnoj karti Europe, naš grad postaviti više i na onoj sportskoj.

Zajedno nastojimo ojačati poziciju Rijeke kao poželjne destinacije za daljnji razvitak urbanoga turizma, ali i sektora pomorske industrije. Interes svjetski renomiranih kompanija i grupacija za Rijeku, svakako govori da smo na pravom putu.

Sve ovo ne bi bilo moguće bez Vaše potpore i inicijative, bez podrške i suradnje, koju ste spremno pokazali.

Stoga Vam na kraju 2021.godine zahvaljujem što ste odabrali biti dijelom života naše Rijeke i Vašim idejama, znanjem i sposobnostima, učinili naš grad boljim, kvalitetnijim i uspješnijim.

U godini pred nama, želim Vama i Vašim  najdražima, prvenstveno dobro zdravlje, obilje veselja, topline i ljubavi, te puno uspjeha u daljnjim životnim i poslovnim izazovima.

Ugodni blagdani, sretan Božić i nova, 2022.godina!

Marko Filipović

gradonačelnik