PočetnaGradski bicikli

Gradski bicikli

OBAVIJEST: zbog čestog oštećivanja, bicikli za korištenje na Molo longu su uklonjeni do uvođenja sustava e-bicikala u Rijeci.

Riječ je o projektu za koji su Gradu Rijeci putem Ministarstva turizma dodijeljena bespovratna financijska sredstva za dio investicije u okviru Programa razvoja javne turističke infrastrukture. U sklopu projekta nabavit će se novi bicikli, na više lokacija u gradu postavit će se postolja za bicikle s elektromagnetskim zaključavanjem i punjenjem na stalku, terminali sa solarnim napajanjem i solarni paneli te antivandalski displayi na dodir.

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju do dovršetka realizacije projekta.

(Grad Rijeka)

Javni gradski bicikli na Riječkom lukobranu dostupni su petkom, subotom i nedjeljom od 09 do 17 sati.
Korisnicima je na raspolaganju ukupno 11 bicikli, 10 standardnih te 1 električni bicikl.

Cijene i način plaćanja

do 2 sata = 10,00 kn / sat
svaki dodatni sat = 50,00 kn / sat
Način plaćanja: gotovina. U cijenu je uključen PDV.

Uvjeti korištenja

Moguće korištenje bicikle do 2 sata po cijeni 10,00 kn po satu
Nakon prekoračenja korištenja od 2 sata svaki dodatni sat naplaćuje se po cijeni od 50,00 kn
Prije početka korištenja usluge potrebno je pročitati Opće uvjete korištenja bicikala i Izjavu koju je korisnik dužan vlastoručno potpisati.

Pilot projekt

S obzirom na to da se tijekom provođenja pilot projekta korištenja javnih bicikala,  pokazalo kako postoji interes za korištenjem javnih bicikala, punkt s javnim gradskim biciklima nalazi se na Riječkom lukobranu gdje je na raspolaganju građanima i gostima. Cijena najma javnog gradskog bicikla je, od 1. kolovoza 2014. godine, 10 kuna po satu korištenja. Naime, pokazalo se da je zbog velikog interesa pa tako i velikog broja korisnika, bicikle nužno gotovo svakodnevno servisirati kako bi dalje bili sigurni za vožnju, što pak stvara dodatne troškove. Isto tako, na izdavanju bicikala angažirane su 2 osobe, a za njihovo postavljanje na Riječkom lukobranu nužno je plaćati i troškove koncesije.

Javni gradski bicikli postoje u gradovima diljem svijeta pa tako i u drugim hrvatskim gradovima, uz različite cijene korištenja bicikala.

Također, s obzirom na to da postoji jasan interes građana za korištenjem gradskih bicikala, planira se i širenje projekta te prijava projekta na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.